منوی گیلانی کا
اکانت لاگین سبد سرچ

Product






تکثیر درخت کاج از طریق کاشت بذر

درخت کاج یکی از بزرگترین و تنومندترین درخت های فضای باز است که برای زیباسازی فضای سبز و باغ های بزرگ بهترین گزینه است. تکثیر این درخت بزرگ برای باغبانان اهمیت بالایی دارد چرا که به جای خرید آن می‌توانند به راحتی آنها را تکثیر کنند ودر قسمت هیا دیگر باغ قلمه ی تکثیر شده را بکارند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با دو روش تکثیر درخت کاج آشنا شوید.

تکثیر درخت کاج

تکثیر درخت کاج از دو روش قلمه زدن و کاشت بذر انجام می‌شود که در ادامه به تفصیل با هر دوی آنها آشنا می‌شویم.

1. تکثیر درخت کاج از طریق کاشت بذر

تهیه بذرها

یکی از ساده ترین روش های تکثیر درخت کاج از راه کاشتن بذر است. برای این کار کافی است میوه (مخروط) مناسبی از کاج را انتخاب کنید. بهتر است مخروط انتخابی پوسته قهوه ای رنگ داشته و فلس های آن هنوز بسته باشند. مخروط های باز بیشتر بذر هایشان را رها کرده اند و استفاده از آن ها مناسب نیست. همچنین میوه های سبز و نرسیده هنوز دارای بذر نیستند و نمی توان از آن ها استفاده کرد.

آماده سازی بذرها

بعد از این که مخروط ها را از درخت جدا کردید بهتر است آن ها در مکانی گرم و با تابش مستقیم آفتاب قرار دهید. با قرار دادن میوه ها در معرض آفتاب رطوبت اضافی آن ها خارج شده و فلس ها کم کم باز می شوند. بعد از باز شدن فلس ها می توانید بذرها را از لابه لا ی فلس ها خارج کنید.

توصیه می شود پس از خارج کردن بذرها از میوه، آن ها را چند هفته در کیسه ای حاوی کمپوست مرطوب داخل یخچال قرار داده تا به جوانه زنی بهتر بذرها کمک کند. پس از این دوره بذرها را یک شبانه روز در آب مقطر قرار دهید. بعد از آن بذرها را به یک دستمال مرطوب منتقل کنید و در مکانی دور از تابش آفتاب قرار دهید. توجه کنید که دستمال تا هنگام جوانه زدن بذرها همواره مرطوب بماند. بعضی از بذرها برای جوانه زنی نیاز به دوره های کوتاه مدت سرما دارند. بنابراین شما باید 5 تا 30 روز صبر کنید و اگر بذرها جوانه نزدند می توانید آن ها را چند هفته در محیط سرد مانند یخچال نگهداری کنید تا برای جوانه زدن آماده شوند. بعد از 2 تا 3 هفته بذرها را دوباره به دستمال مرطوب منتقل کرده و منتظر بمانید تا جوانه ها پدیدار شوند.

بذر کاج عموما به حدود 30 تا 60 روز آماده سازی نیاز دارد که این مدت زمان با توجه به شرایط آب و هوایی محیط متغیر است. بهتر است بذرها را ابتدا در گلدان بکارید و بعد از یکسال به فضای باز منتقل کنید.

کاشتن بذرها

پس از جوانه زدن بذرها آن ها را  در عمق حدود 2 سانتی متری خاک بکارید. خاک مورداستفاده می تواند مخلوطی از پیت ماس، ورمی کمپوست و شن باشد. قبل از کاشتن بذرها ابتدا خاک را به طور کامل آبیاری کنید و بگذارید تا آب آن برود. پس از خروج آب اضافه از خاک، بذرها را بکارید.

نکات بعد از کاشت بذرها

توجه کنید که برای رشد جوانه ها باید آن ها را به طور منظم آبیاری کنید. آب و هوای مطلوب درخت کاج هوای مرطوب و خنک می باشد. نورهم نباید مستقیم باشد و بهتر است گلدان ها را در مکانی دور از تابش مستقیم آفتاب و نسبتا سایه قرار دهید. بعد از رشد جوانه ها به مدت 1 تا 2 سال می توانید آن ها را به فضای باز منتقل کنید و با توجه به نوع گونه ی کاج مراقبت های لازم آن را به عمل آورید. توجه کنید که شرایط مطلوب بیشتر انواع کاج، نور زیاد و آبیاری منظم است.

2. تکثیر درخت کاج به روش قلمه زدن

یکی دیگر از روش های معمول برای تکثیر درخت کاج استفاده از قلمه است. بهترین زمان برای جدا کردن قلمه ها بعد از شروع فصل رشد در بهار است. قلمه ها را از شاخه های جوان در حال رشد تهیه کنید. برای تهیه قلمه باید طولی حدود 20 تا 25 سانتی متر را از انتهای ساقه جوان جدا کنید. پوست روی قسمتی از قلمه که قرار است در خاک قرار بگیرد(حدودا 5 سانتی متر) را جدا کرده و آن قسمت را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید. در صورت استفاده از هورمون ریشه زایی نتیجه بهتری از قلمه زنی حاصل خواهد شد.

قلمه ها را در خاکی که مخلوطی از شن و پیت ماس است بکارید. البته قبل از کاشت بهتر است خاک را  کاملا آبیاری کرده و بگذارید تا آب اضافی آن برود و سپس قلمه ها را در خاک مرطوب بکارید. حدودا 7 تا 8 سانتی متر از قلمه ها باید در خاک قرار بگیرند.

می توانید قلمه ها را در گلدان کاشته تا به تدریج ریشه بدهند و در خاک مستحکم شوند و بعد از مدتی آن ها را به فضای باز منتقل کنید. گلدان ها را در مکانی خنک و مرطوب قرار دهید و از تابش مستقیم آفتاب به آن ها جلوگیری کنید.

گرفتن قلمه در اواخر پاییز یا زمستان هم امکان پذیر است. البته این نوع قلمه ها از چوب های سخت و رسیده تهیه می شوند و ممکن است سخت تر و دیرتر از قلمه های جوان ریشه بدهند. از چوب های سخت قلمه هایی به طول 10 تا 20 سانتی متر تهیه کرده و مثل حالت قبل ابتدا پوست 5 سانتی متر از آن را جدا کرده و به هورمون ریشه زایی آغشته کنید و سپس بکارید. توجه کنید که تا زمان ریشه زایی قلمه ها باید رطوبت خاک را حفظ کنید. بعد از رشد و گسترش ریشه ها باید نهال را به مکانی پرنور منتقل کنید. البته دقت کنید که گیاه در معرض نور مستقیم آفتاب نباشد. برای رشد بهتر گیاه می توانید از انواع کودهای مناسب استفاده کنید.

 

قیمت شمشاد طلایی 1400

قیمت شمشاد ارزان 15 هزار تومنی

قیمت شمشاد در گیلان رودسر و کلاچای ،چابکسر

خرید شمشاد در شمال

...


linkedin facebook instagram pinterest reddit twitter

گیلانیکا

هدف ما در گیلانیکا ایجاد یک بازار سراسری است که هر کسی بتواند آزادانه محصولات و خدمات مرتبط با حوزه کشاورزی را صرف نظر از مرزهای جغرافیایی، معرفی و معامله کند. ایجاد بستری آسان، در دسترس و قابل اعتماد برای همکاری فعالین زنجیره تامین محصولات کشاورزی
سایت فروش محصولات شمال گیلانی کا logo-samandehi

راه های ارتباطی

شماره تماس: 09115033667
Email: info@gilaneka.ir
Email: gilanekala@gmail.com
آدرس : رودسر-خیابان شهدا-پشت بازار محلی برنج فروشان
آدرس باغ گل:رودسر قاسم آباد علیا کوچه شالیزار منزل رمضانعلی رمضانی

codegilaneka



کلیه حقوق این سایت متعلق به سایت گیلانیکا می باشد