همان گونه که میدانید پاییز فصل برداشت گردو است. بعد از برداشت گردو از درخت، پوست سبز آن حتما باید جدا شود و گردو را باپوست خشک آن نگهداری کنیم. در غیر این صورت بعد از گذشت مدت کوتاهی پوست گردو سیاه و باعث سوخته شدن مغز آن میشود. سایت گیلانی کا
بعد از جدا کردن پوست این میوه باید آن را حدود 3 الی 4 روز زیر نور مستقیم آفتاب یا غیرمستقیم در یک محیط باز میگذاریم تا خشک شود. پس از خشک شدن کامل میتوانیم آنها را در یک کیسه بریزیم. البته باید دقت داشت که نباید آنها را در جای مرطوب نگهداری کنیم. همینطور چنانچه گردوها را نشکنیم و در جای خشک بگذاریم، ماندگاری بالایی خواهد داشت و اغلب تا یک سال نیز ماندگاری دارند.
برای تهیه این خشکبار میتوانیم آن را به صورت مغز شده نیز تهیه کنیم و یا اگر آن را باپوست خریدهایم، پیش از خراب شدن در اثر گرما آن را مغز کرده و در کیسههای پلاستیکی به صورت دربسته در یخچال یا فریزر برای مدت زمان طولانی نگهداری کنیم.
بهتر است بدانیم که در صورت نگهداری مغز گردو در بیرون از یخچال، به سرعت بوی کهنگی خواهد گرفت. در نگهداری و خرید این ماده غذایی باید نکات بهداشتی را رعایت کنیم زیرا گردو منبع غذایی غنی از چربیها است و چربی موجود در آن در صورت قرار گرفتن در برابر حرارت اکسیده شده و سبب به وجود آمدن تغییراتی در ترکیبات و پیدایش طعم و مزه بدی در آن میشود.
گردوی کهنه شده
خیلی از تولیدکنندگان و عرضهکنندگان گردو برای اینکه گردو دوام بیشتری داشته باشد ، از مواد نگهدارنده استفاده میکنند. این مواد سبب تغییر در ترکیبات مغز گردو میشود که در آخر باعث فاسد شدن آن میشود و پس از استفاده مسمومیتهای غذایی را برای افراد به وجود میآورد.
چنانچه شما روی مغزهای گردو اثراتی از کپک را دیدید بهتر است هرچه زودتر آنها را دور بریزید. چون هاگهایی که به واسطه این کپکها وارد هوا میشود وقتی که به ریه برسند امکان دارد سبب بیماریهای عفونی یا حتی سبب حساسیت و آلرژیهای خطرناکی شود.
خوردن گردوی کهنه سبب ایجاد اختلال در سیستم ایمنی بدن میشود که این عمل در نتیجه سبب پیدایش مشکلات خیلی جدی برای بدن خواهد شد.
بنابراین بهتر است هنگامی که میخواهید گردو خریداری کنید آن را به صورت اصلی تهیه کنید و از اینکه مغز آن را خریداری کنید خودداری کنید.
...