دانستنی ها
چای زغالی و طعم خاص آن

.
تاریخ:
نمایش:.
چای زغالی و طعم خاص آن
لذت نوشیدن یک لیوان چای زغالی روی سماور مادربزرگ، کنارِ حوضِ همیشه تمیز و پُر آب یا یک چای زغالی با کتری برنجی روی آتشِ زغال تو دلِ جنگلهای سرسبز ایران... اسم چای ذغالی، عطر و بوی چای دودی و درست کردن آن برای ما حس نوستالژی به همراه دارد. یادآور روزهای خوش کودکی و گذراندن روزهای تعطیل به همراه خانواده، در خانۀ پُر از صفای پدربزرگ و نوشیدن چای مادربزرگ است. ابتدا در مورد سماور زغالی و تاریخچه آن، اجزای تشکیل دهنده و مواد مورد نیاز برای ساخت آن توضیح خواهیم داد. این مطلب جذاب را که پر از عکس چای با سماور زغالی است، از دست ندهید.
طرز تهیه چای زغالی
برای نوشیدن یک استکان چای ذغالی در خانه به سماور زغالی نیاز دارید. در طرز تهیه چای ذغالی با استفاده از سماور زغالی، کافیست تنوره را از داخل سماور جدا کنید و داخل آن زغال گذاشته و روی شعله بگذارید تا زغالها مشتعل شوند. سپس چند تکه زغال خام روی زغالهای مشتعل شده قرار دهید و تنوره را داخل سماور بگذارید و سماور را روی پایه اصلی قرار دهید. داخل بدنه را آب کرده و منتظر شوید تا آب بجوشد. سپس چای را به همراه 2 تکه چوب دارچین، 3 عدد هل و مقدار بسیار کمی جوزهندی و گل سرخ دم کنید. در تهیه چای جنگلی به صورت ذغالی اما بدون استفاده از سماور زغالی، کافیست مقداری آب درون کتری ریخته و آن را روی زغال داخل منقل قرار دهید تا جوش آید. سپس چای و افزودنیهای مورد نظر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا چای دم بکشد و سپس طعم چای زغالی در طبیعت را نوش جان کنید!
چند نکته مهم در تهیه چای زغالی
- قبل از ریختن چای خشک داخل قوری یا کتری، بهتر است آن را با آبِ سرد یکبار بشویید تا خاک چای گرفته شود و چای خوشرنگتری داشته باشید.
- برای استفاده از هل درون چای سماور زغالی، حتماً قبل از استفاده، روی هل یک شکاف ایجاد کنید و یا به اصطلاح هلها بشکنید. به این صورت عطر هل درون چایی منقلی بیشتر احساس میشود.
- جوزهندی یک ادویه مخصوص برای تهیه انواع غذاها و نوشیدنیها است و برای تهیه آن میتوانید به عطاریها سری بزنید. جوز هندی دارای عطر و طعم بسیار قوی میباشد. پس بهتر است به مقدار بسیار بسیار کمی از آن داخل چای سماور استفاده کنید.
- برای تهیه چای ذغالی به وسیله کتری و زغال بهتر است هنگام جوش آمدن آب، درِ کتری را برداشته تا آب بوی دودی و زغال را به خود بگیرد تا چای دودی خوش طعمتری داشته باشید.
- بعد از ریختن چای داخل آبِ جوش و به اصطلاح 2 بار قُل خوردن، کتری را از روی زغالها برداشته و کنار منقل قرار دهید تا با گرمای ملایم، چای منقل دم بکشد و جوشیده نشود.
- برای بهتر شدن طعم چای زغالی میتوانید در آخر و قبل از سرو، به آن مقدار بسیار کمی زعفران دمکرده و گلاب اضافه کنید.
سخن آخر
اگر شما هم شیفته تهیه چای زغالی شدهاید، برای خرید چای سیاه ممتاز گیلانی کا کلیک کنید و در کمترین زمان ممکن آن را تحویل بگیرید و نوش جان کنید.