منوی گیلانی کا
اکانت لاگین سبد سرچ

Product

سبد0

دانستنی ها

راحترین روش تشخیص چای ایرانی ارگانیک از چای خارجی

راحترین روش تشخیص چای ایرانی ارگانیک از چای خارجی

لایک.

دیتا تاریخ:

چشم نمایش:.

راحترین روش تشخیص چای ایرانی ارگانیک از چای خارجی

انواع چای ایرانی گیلانی کا

برای اینکه بتوانیم چای مرغوب ایرانی را تشخیص دهیم، در ابتدا حتما باید انواع چای ایرانی را بدانیم.  محصول چای شمال ایران در سه فصل بهار و تابستان و پاییز تولید می‌شود و به محصولاتی که در فصل بهار تولید می‌شوند چای بهاره می‌گویند. زمین‌های حاصلخیز شمال، در فصل زمستان استراحت می‌کنند تا اینکه در ابتدای فصل بهار ریشه‌ی درختچه‌های چای تغذیه بهتری از خاک خواهند داشت و از این رو چای با غنا و طراوت بیشتری حاصل می‌گردد که اولاً بسیار خوش عطر و طعم است و ثانیاً خواص درمانی بیشتری نیز دارد. برگ‌های جوان چای در فصل بهار، اصلاً تلخ نیستند بلکه کمی گس هستند و به همین دلیل بیشتر به دل چای‌خوردها می‌نشیند! و از این رو می‌تواند به ما در تشخیص چای مرغوب کمک کند.

شناخت چای ایرانی از خارجی گیلانی کا

پس از برداشت چای در بهار، دوباره شاخه‌های درختچه‌ی چای شروع به جوانه زدن می‌کنند و برگ‌های جدیدی تولید می‌شوند که یک بار در اوایل ماه تیر برداشت می‌شوند و به آن چای چین دوم می‌گویند و یکبار دیگر در ابتدای پاییز برداشت شده و به آن چای چین سوم یا چای پاییزه می‌گویند. اما این برگ‌ها کیفیت برگ‌های فصل بهار را ندارند، کمی تلخ‌تر بوده و رنگ و عطر کمتری دارند.

بهترین چای ایرانی:چای سرگل بهاره

به بوته چای در عکس زیر نگاه کنید. در فصل بهار، جوانه‌هایی بر روی بوته‌ی چای رشد می‌کند. ابتدا کشاورزان این برگ‌های جوان (معروف به غنچه‌ی سه برگ) را دستچین می‌کنند و به این برگ‌های بالایی بوته چای همان برگ‌ سرگل بهاره گفته می‌شود که بالاترین کیفیت در بین انواع چای ایرانی را دارد و در خوش‌رنگی و خوش طعمی بسیار پر آوازه است.

ویژگی‌های چای ایرانی خالص و مرغوب:

  • عطر و طعم بسیار دلنشین
  • تلخ نبودن (تلخ نیست اما کمی گس هست)
  • ماندگاری بالا
  • رنگدهی خوب پس از دم کردن مناسب

راهای شناخت چای ایرانی مرغوب و اصل 

  • همانطور که در بالا اشاره کردیم، چای ایرانی انواع بسیار مختلفی دارد. به عنوان مثال اگر شما یکبار چای چین سوم (چای پاییزه) را خریداری کنید، قطعا از چای ایرانی بیزار خواهید شد. بنابراین بهتر است راه‌های شناسایی و تشخیص چای مرغوب و اصل را بدانید تا خرید خوبی داشته باشید و از نوشیدن چای ایرانی با کیفیت لذت ببرید. در اینجا به طور کامل راه‌های تشخیص چای ایرانی را با هم مرور می‌کنیم

  • ۱. دم کردن چای ایرانی و تشخیص عطر و طعم آن

    شناسایی چای از روی ظاهر آن بسیار سخت است. شاید فقط چای‌کاران و کارخانه‌داران می‌توانند از روی ظاهر چای، کیفیت آن را تشخیص دهند چرا که چای مرغوب بهاره، عطر و طعم و نرمی و لطافت خاصی دارد. همانطور که در بخش قبلی گفته شد، چای سرگل و بهاره ایرانی بهترین نوع چای محسوب می‌شود. این چای دارای بهترین عطر و طعم و کیفیت است. وقتی چای بهاره را درون قوری می‌ریزید، در هنگام اضافه کردن آب جوش، عطر بسیار دلنشین چای بهاره به همراه بخار آب بلند می‌شود و بسیار به دل آدم می‌نشیند! بنابراین یکی از راه‌های شناسایی چای مرغوب این است که چای را دم کنیم و عطر و طعم چای را مقایسه کنیم. بهترین راه خرید چای ایرانی، خرید مستقیم از کشاورز است. یکبار چای سرگل بهاره را در فصل بهار به صورت مستقیم از کشاورز خریداری کنید و کیفیت آن را مد نظر داشته باشید. و از آن به بعد می‌توانید کیفیت بقیه انواع چای را با آن مقایسه نمایید

  • ۲. آزمون آب سرد

    یکی از روش‌های ساده تشخیص وجود رنگ‌ مصنوعی در چای ایرانی یا خارجی، انجام آزمون آب سرد است، به این صورت که یک چای مرغوب و طبیعی که هیچ گونه رنگدانه شیمیایی به آن اضافه نشده است وقتی درون آب سرد ریخته می‌شود پس از گذشت زمان، آب را رنگی نخواهد کرد. اما بارها مشاهده کرده‌اید که چای کیسه‌ای و یا چای نمونه‌های خارجی به راحتی حتی در آب سرد هم رنگ می‌دهد. ما این آزمایش ساده برای تشخیص و شناسایی چای ایرانی و خارجی یا چای اصل از تقلبی را در تصویر زیر به شما نشان داده‌ایم.

  • ۳. آزمون یک ساعت: تغییر رنگ و لایه چربی

    همانطور که در تصویر فوق نشان داده‌ایم، یکی دیگر از نشانه‌های وجود مواد شیمیایی (معطر کننده‌ها و رنگدانه‌ها) در چای، کدر شدن چای و تیره شدن رنگ فنجان چای در اثر گذر زمان است. چای خارجی که دارای مواد معطر شیمیایی است، پس از نیم ساعت یا یک ساعت به دلیل واکنش مواد شیمیایی با اکسیژن هوا، رنگ آن به سمت تیرگی و سیاهی میل می‌کند، که یکی از نشانه‌های بارز تفاوت چای ایرانی طبیعی با چای خارجی است.

    چای ایرانی مرغوب با گذشت ساعت‌ها در فنجای چای تغییر رنگ نمی‌دهد و این موضوع یکی از راه‌های مهم تشخیص چای مرغوب و اصل است. حتی در بسیاری از چای‌های موجود در بازار که با نام چای خارجی یا چای سیلان عرضه می‌شود، دیده شده که پس از مدتی که در لیوان باقی ماند، یک لایه مانند چربی و به رنگ قهوه‌ای تیره بر روی سطح لیوان تشکیل می‌شود! درواقع وقتی چای وارد بدن شما می‌شود نیز همین رفتار را در دستگاه گوارش انجام می‌دهد و در بلندمدت مصرف این گونه چای‌ها برای سلامت بدن بسیار مضر است

  • ۴. رنگ چای، از راه‌های مهم تشخیص چای اصل

    چای ایرانی رنگ کاملاً رنگ طبیعی دارد و دیر رنگ گرفتن چای در آب داغ نشان از مرغوبیت و اصالت چای ایرانی دارد، به طوریکه چای ایرانی مرغوب و طبیعی برای دم کشیدن نیاز است که حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی سماور (شعله غیر مستقیم) قرار داشته باشد تا عصاره‌ی طبیعی و رنگ‌دانه‌های گیاه خارج شود. اما در چای خارجی که دارای رنگ مصنوعی است و یا در چای غیر اصل و تقلبی چنین نیست و می‌بینیم که پس از اضافه کردن آب جوش به چای خارجی، بلافاصله رنگ می‌گیرد. بنابراین مشخص است که این چای خالص و طبیعی نیست.

  • . تلخی چای ایرانی، از راه‌های مهم تشخیص چای مرغوب

    همانطور که در بخش اول در مورد انواع چای ایران گفته شد، چای بهاره تلخ نیست بلکه فقط مقدار کمی گس است.  اما چای پاییزه بسیار بسیار تلخ است و از این موضوع می‌توانید برای تشخیص چای استفاده کرده و تقلب خیلی از فروشندگان چای را آشکار کنید. تجربه جالبی در فروشگاه اینترنتی ما وجود دارد. خیلی از مردم که برای اولین بار از ما چای ایرانی خریده بودند، به ما می‌گفتند که یکبار قبلا چای ایرانی خریده بودند و یا چای ایرانی برای ما سوغاتی آورده شد اما بسیار تلخ بود و رنگ خوبی هم نداشت. برای همین فکر کردیم چای ایرانی همیشه تلخ است و رنگ مناسبی ندارد. اما از وقتی از چای سرگل و بهاره خریداری کردیم، هم تلخ نبود بطوریکه به دلیل رژیم می‌توانیم بدون قند هم استفاده کنیم و هم عطر و رنگ خوبی دارد.

    چای سرگل به دلیل اینکه از برگ‌های با طراوت فصل بهار حاصل می‌شود، اصلا تلخ نیست بلکه کمی گس هستند و به همین دلیل بیشتر به دل چای‌خورها می‌نشیند! بنابراین یکی از روش‌های تشخیص چای ایرانی مرغوب، میزان تلخی چای است. اگر از چای ایرانی استفاده کردید که خیلی تلخ بود، مطمئن باشید که از نوع چای پاییزه (چین سوم) است و کیفیت خوبی ندارد.

  • ۶. مواد افزودنی و شیمیایی در چای

    مواد افزودنی که به چای اضافه می‌شود، شامل ترکیبات شیمیایی است تا اولاً رنگ چای طبیعی را بیشتر کنند و دوماً  طعم چای را با اسانس‌های مختلف تغییر دهند. استفاده روزانه از چای‌های خارجی و از این مواد شیمیایی ممکن است در دراز مدت عوارض زیادی برای شما داشته باشد. خیلی از مشتریان ما که به دنبال چای طبیعی و ارگانیک بودند، می‌گفتند که در اثر استفاده از چای خارجی، ترش می‌کردند. راه تشخیص آن ساده است: اگر چای غلیظ و سیاه شود و رنگ آن به‌سختی از لیوان پاک شود، یعنی چای حاوی رنگ شیمیایی بوده و طبیعی نیست. چرا که رنگی که مربوط به رنگ‌دهی طبیعی چای ایرانی است به‌سادگی از قوری و لیوان شسته می‌شود.

  • چرا تولیدکنندگان چای، مواد افزودنی و شیمیایی به آن اضافه می‌کنند؟

    دقت کنید که تولیدکنندگان چای، می‌توانند خود نیز چای بسیار مرغوب و اصل ایرانی را بسته‌بندی کرده و با قیمت بسیار خوبی بفروشند یا به کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر کنند؛ پس هیچوقت به چای ایرانی درجه یک، رنگ مصنوعی و شیمیایی افزوده نمی‌شود. اما اگر برگ چای دارای کیفیت پایین بوده یا کهنه باشد و یا شامل چای پاییزه بسیار تلخ باشد، مواد شیمیایی شامل رنگ و عطر به آن می‌افزایند تا کیفیت پایین برگ چای را بپوشانند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که ممکن است چای خارجی که دارای مواد افزودنی است، کیفیت پایینی داشته و برای سلامتی مضر باشد

  •  


بخش های مرتبط

....

#چای ایرانی

# شناخت چای اصل ایرانی

#چگونه چای اصل ایرانی بخریم

# روش تشخیص چای ایرانی ارگانیک از چای خارجی

#گیلانی_کا

#چای_ایرانی

#شناخت_چای

#چای_اصل

#چای_بهاره

#چای_لاهیجان

linkedin facebook instagram pinterest reddit twitter

گیلانیکا

هدف ما در گیلانیکا ایجاد یک بازار سراسری است که هر کسی بتواند آزادانه محصولات و خدمات مرتبط با حوزه کشاورزی را صرف نظر از مرزهای جغرافیایی، معرفی و معامله کند. ایجاد بستری آسان، در دسترس و قابل اعتماد برای همکاری فعالین زنجیره تامین محصولات کشاورزی
سایت فروش محصولات شمال گیلانی کا logo-samandehi

راه های ارتباطی

شماره تماس: 09115033667
Email: info@gilaneka.ir
Email: gilanekala@gmail.com
آدرس : رودسر-خیابان شهدا-پشت بازار محلی برنج فروشان
آدرس باغ گل:رودسر قاسم آباد علیا کوچه شالیزار منزل رمضانعلی رمضانی

codegilaneka



کلیه حقوق این سایت متعلق به سایت گیلانیکا می باشد