دانستنی ها
بهترین زیتون برای مصرف کدام است؟
.
تاریخ:
نمایش:.
بهترین زیتون برای مصرف کدام است؟
آیا در سفره و در کنار غذاهای شما زیتون سیاه یا زیتون سبز وجود دارد؟ آیا با خواص و طبع زیتون آشنا هستید؟ به طور کلی زیتون میوهای با طبیعتی گرم و معتدل است و برای افرادی که از بیماریهای مانند فشار خون، یبوست، نقرس و … رنج میبرند، بسیار مفید است. در این مقاله به بررسی طبیعت انواع شناخته شده این میوه پرداخته شده است. سایت گیلانی کا
طبع شکلهای مختلف زیتون چگونه است؟
به طور کلی طبع زیتون به صورت کاملاً رسیده گرم است و طبع زیتون نارس سرد و خشک است. همچنین طبیعت روغن زیتون گرم و خشک است. برگ درخت زیتون نیز طبیعتی گرم و خشک دارد. زیتون میوهای پرخاصیت است که خداوند نیز در قرآن کریم از آن با قسم یاد کرده است. این میوه به عنوان یکی از مخلفات مورد علاقه و پرطرفدار ایرانیان اغلب در میان سفرههای آنان خودنمایی کرده است. زیتون به دلیل داشتن چربیهای غیر اشباع، برای درمان بیماریهای قلبی عروقی استفاده میشود. همچنین مصرف آن برای کودکان در حال رشد از نظر تقویت هوش و حافظه آنها میتوانند مفید واقع شود.
انواع زیتون
زیتون به عنوان یک میوه مدیترانهای به طور معمول در بازار در سه نوع مختلف زیر یافت میگردد:
زیتون سبز
زیتون سیاه
زیتون پرورد
۱. طبع زیتون سبز و خواص آن
زیتون سبز در گروه میوههای گرمسیری و با طبیعت گرم و خشک قرار دارد. طبیعت گرم زیتون و نیز خواص فراوان آن باعث به وجود آمدن فواید درمانی خواهد شد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میشود:
برگ درخت زیتون یک نوع ضدعفونی کننده است.
ماساژ دادن دندانها و لثهها با روغن زیتون باعث تقویت آنها میشود.
کاهش کلسترول و دیگر چربیهای مضر در بدن
صمغ درخت زیتون مقوی ذهن و حافظه است.
در صورت خوردن آن قبل از غذا با کاهش وزن رو به رو میشوید.
زیتون دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است و در پیشگیری از سرطان نقش دارد
کاهش فشار خون البته در صورت شور نبودن
مالیدن روغن زیتون و سپس گرفتن حمام آفتاب برای برنزه شدن پوست مفید است.
روغن موجود در میوه زیتون برای سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست مؤثر است.
۲. طبع زیتون سیاه و تفاوت آن با زیتون سبز
طبع زیتون سیاه یا تیره نیز در صورتی که کاملاً رسیده باشد گرم است. این نوع زیتون به دلیل نوع به عمل آمدنش شکل ظاهری و شاید کمی طعم متفاوتی با زیتون سبز داشته باشد. زیتون سیاه به دلیل مقداری کاروتنوئید که نسبت به زیتون سبز بیشتر دارد، از نظر ارزش غذایی، تفاوت زیادی با نوع سبز آن ندارد. نکته قابل ذکر در تفاوتهای میان زیتون سیاه و سبز این است که زیتونهای سیاه کمی پر روغنتر هستند. این میوه دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است که بیشتر آن به دلیل روغن موجود در آن هست چرا که بخش زیادی از ارزش غذایی زیتون به میزان روغن موجود در آن بستگی دارد.
یکی از مهمترین خواص زیتون سیاه
از آنجایی که طبیعت زیتون سیاه نیز گرم است، این ویژگی باعث به وجود آمدن یکی از مهمترین خواص آن، وقتی که کاملا رسیده شده باشد، میشود و آن خاصیت قبض کنندگی است. از این خاصیت میتوان برای درمان خانگی اسهال استفاده کرد.
۳. طبع زیتون پرورده و خصوصیات آن
یکی از خوش طعمترین انواع زیتونها، زیتونی است که بعد از رسیده شدن آن را با آب و نمک، گردو، نعنا، آویشن و دیگر مواد میپرورانند. این نوع زیتون باعث تقویت معده میشود و از آنجایی که طبع زیتون پرورده نیز گرم است افراط در مصرف آن برای افراد گرم مزاج میتواند مضر باشد. چرا که بر اساس طب سنتی موجب سوختن اخلاط آنها خوهد شد. باید توجه کرد که برخی افراد اقدام به فروش زیتونهای پرورده به صورت غیر بهداشتی میکنند. همچنین این نوع زیتون با گذشت زمان به دلیل پاره شدن گوشت میوه، ممکن است خواص خود را از دست بدهد. همچنین گذشتن زمان زیاد از تهیه آن ممکن است باعت تغییر در طبع زیتون پروده نیز گردد.
نکات آخر
همان گونه که اشاره شد به طور کلی طبیعت زیتون رسیده گرم است و روغن زبتون به تری تمایل دارد. طبع زیتون کال سرد معتدل است. بهترین نوع زیتون، زیتون فاقد شکستگی و به رنگ طبیعی است که حاوی تمام خواص طبیعی میوه است. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اگر چه زیتون سرشار از خواص و فواید مهم برای سلامتی است، اما افرادی که دارای سابقه فشار خون هستند، باید از مصرف زیتون شور اجتناب کنند.