دانستنی ها
نیمکار یا نمکار،نمدیار ظرف سنتی سابیدن انواع مغزهای در شمال گیلانی کا
.
تاریخ:
نمایش:.
نیمکار یا نمکار،نمدیار ظرف سنتی سابیدن انواع مغزهای در شمال گیلانی کا
نیمکار سفالی چیست؟
نیمکار سفالی به نام های نمکار، نمکیار، نمدیار در استان گیلان معروف است پرکار بردترین نام نیمکار می باشد و یکی از ظروف سفالی بسیار محبوب و پرکاربرد این منطقه شمالی است که می توانید از آن برای خرد نمودن و پوره نمودن و سابیدن انواع مغزها استفاده کنید.
نحوه کار با نمکیار سفالی به چه صورت است؟
پس از تهیه این محصول و شست و شوی کامل آن ابتدا مقداری گردو را درون آن بسابید و پس از آن استفاده کنید، شیوه کار به این صورت است که مقداری از سبزی یا مغز را درون این محصول سفالی ریخته و به کمک یک سنگ مخصوص که به آن مشته سنگ یا سنگ ساب گفته می شود شروع به سابیدن انواع مغز و یا سبزی کنید. تهیه هالی درار یا هالی دشکن که از دسر های مخصوص استان گیلان است به کمک این ظرف سفالی انجام می شود.