دانستنی ها
نحوه کاشت سیب زمینی در گلدان
.
تاریخ:
نمایش:.
نحوه کاشت سیب زمینی در گلدان
اگر تا به حال طعم یک سیب زمینی ارگانیک و طبیعی کاشت خودتان را امتحان نکرده اید بدانید که تا بحال طعم زندگی واقعی را نچشیده اید ! در این مقاله قصد داریم راحت ترین شیوه کاشت سیب زمینی در گلدان را به شما آموزش بدهیم. کاشت سیب زمینی داخل گلدان یکی از ساده ترین راه های پرورش سیب زمینی برای محیط و فضاهای کوچک است. در این روش شما علاوه بر تعداد زیادی سیب زمینی خوش طعم، یک تجربه فوق العاده از باغبانی نیز به دست می آورید.
وسایل مورد نیاز برای کاشت سیب زمینی در گلدان
- گلدان : برای کاشت سیب زمینی به گلدانی بزرگ و حداقل با عمق و عرض 30 سانتی متر و زهکشی مناسب نیاز است.
- خاک مناسب : بهترین خاک برای رشد و تغذیه سیب زمینی خاک ورمی کمپوست است که به سادگی میتوانید تهیه کنید.
- تعدادی سیب زمینی جوانه زده.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری کود دامی پوسیده نیز استفاده کنید.
مراحل کاشت سیب زمینی
1. میزان خاک مورد نیازجهت کاشت سیب زمینی
ابتدا پیش از شروع کاشت بهتر است سیب زمینی ها را برای یک روز در یک محیط خنک و تاریک نگهداری کنید. در صورت بزرگ بودن سیب زمینی ها میتوانید آنها را از وسط برش بزنید. توجه کنید در هر نیمه از سیب زمینی جوانه برای رشد وجود داشته باشد. پس از انتخاب گلدان مناسب با تعداد سوراخ های کافی برای زهکشی ، در حدود نصف حجم گلدان را با خاک پر میکنیم. در گلدان با عمق 30 سانتی متر در حدود 15 سانتی متر خاک مناسب می باشد. توجه کنید هر چه حجم گلدان بیشتر باشد تعداد جوانه ها و سیب زمینی های برداشتی بیشتر خواهد بود.
2. کاشت سیب زمینی
در این مرحله سیب زمینی هایی که در حدود یک روز در فضای تاریک و خنگ نگهداری شده است را بر روی خاک گذاشته، به صورتی که جوانه ها به سمت بالا باشند. توجه داشته باشید در گلدانی با عمق 30 سانتی متر در حدود 3 سیب زمینی با فاصله های معین بکارید تا باعث شلوغی و تراکم گلدان نشود. پس از ثابت کردن جای سیب زمینی ها روی آنها را با خاک می پوشانید. در هنگام پر کردن گلدان ، خاک را فشار ندهید تا به جوانه های سیب زمینی آسیبی وارد نشود.
3. آبیاری سیب زمینی گلدانی
پس از اتمام کاشت ،گلدان را مقداری آبیاری نمایید تا خاک خیس شده و کمی آب از زیر گلدان خارج شود. سیب زمینی به صورت کلی نیاز به آب زیادی ندارد. با توجه به منطقه جغرافیایی و وضعیت دما به آبیاری گلدان ادامه دهید. به طور معمول گلدان به 30 الی 50 میلی لیتر آب در هفته نیازمند است. در فصل گرما گلدان نیاز به آبیاری بیشتری دارد. توجه داشته باشید که خیس بودن خاک باعث پوسیدگی سیب زمینی ها خواهد شد. اگر در ابتدای کاشت به گلدان آب زیادی بدهید و سپس به گلدان آب لازم نرسد باعث بد شکل شدن سیب زمینی ها خواهد شد. در حدود 2 هفته قبل از برداشت آبیاری را قطع کنید.
4. فضای نگهداری از گلدان سیب زمینی
سیب زمینی در داخل خاک رشد می کند اما ساقه ها و برگ های آن بیرون از خاک هستند و غده ها در زمان رشد نیاز به محافظت از نور خورشید دارند. نور زیاد خورشید باعث سبز شدن سیب زمینی میشود. بهترین مکان برای رشد سیب زمینی بیرون از فضای خانه و در محیطی هست که هم در معرض سایه و هم نور خورشید باشد . ساقه ها و برگ های سیب زمینی در زمان رشد نیاز به نور خورشید دارند به همین منظور گلدان را در جایی قرار دهید که در روز حدود 6 الی 8 ساعت نور آفتاب دریافت کند.
5. زمان برداشت محصول سیب زمینی گلدانی
زمان برداشت سیب زمینی در حدود 4 الی 6 ماه بعد از کاشت می باشد. پس از رشد و آبیاری صحیح ، سیب زمینی جوانه زده و از خاک بیرون می آید سپس ساقه و برگ های آن رشد میکند. زمان برداشت محصول پس از زرد شدن برگ ها و ساقه های سیب زمینی می باشد. در صورت زرد شدن برگ ها و ساقه ها میتوانید گیاه را از گلدان خارج کنید. در قسمت وسط و بالای ریشه ها به دنبال سیب زمینی ها بگردید.