دانستنی ها
معرفی گردو پکان و خواص آن؟Pecan گردو پیکان چیست؟
.
تاریخ:
نمایش:.
معرفی گردو پکان و خواص آن؟Pecan گردو پیکان چیست؟
گردو پکان چیست: گردوی آمریکایی یک آجیل محبوب و بومی آمریکای شمالی و مکزیک است. نام پیکن از کلمه انگلیسی Pecan آمده است. درخت این گردو یک درخت برگریز و بزرگ است. این درخت به خانواده گردوهای آمریکایی تعلق دارد. یک پکان معمولی از پوست کاملا روغنی تشکیل شده است. مغز این نوع گردو ۴۰ تا ۶۰ درصد از فضای داخل پوسته را اشغال کرده و از سطحی شیاردار و بیضی شکل برخوردار است و بافتی روغنی و چرب دارد.
گردوی آمریکایی میتواند به سطوح بالایی از روغنهای مونو اسید تبدیل شود. در واقع بیش از ۷۰ درصد آن چربی است و در رأس آجیلهای چرب قرار گرفته است. به طور ساده اگر کسی از شما پرسید که مغز گردو پکان چیست؟ به او بگویید از نظر ظاهری بسیار به مغز گردو شباهت دارد. شاید به همین دلیل به آن گردو آمریکایی نیز گفته میشود
درخت گردوی پکان چیست از دید مقالات
یکان یا پیکَن (Pecan) گونهای از گردوی گرمسیری است. این گونه گردو بومی آمریکای شمالی است و در ایالات متحده و مکزیک میروید. پیکن ها دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان می باشند که برای جلوگیری از انواع سرطان ها، التهابات و بیماری های قلبی مفید می باشد. ارتفاع درخت آن به ۳۶ متر می رسد. پوست درخت آن تیره و شیاردار است. مغز آن بیضی شکل و دارای پوسته نازکی می باشد و دارای مقدار زیادی چربی است.
برخی موارد مصرف گردوی گرمسیری پکان
گردو پیکن یا پیکان ها در ابعاد مختلفی با ابعاد بسیار کوچک تا بسیار بزرگ در دسترس هستند. طعم این گردو شیرین بوده و از این رو آنها را برای تهیه غذاهای خوش طعم و شیرین مناسب می سازد. پای پکان یکی از وعدههای غذایی کلاسیک در آمریکا است که در تهیه آن از گردوی آمریکایی استفاده میشود. از پکان میتوان بصورت خام، شیرین یا شور و به عنوان یک میان وعده خوشمزه استفاده کرد. میتوان آنها را روی دسرها، ساندویچها و بستنیها ریخت. علاوه بر این، از این خوراکی خوشمزه به عنوان افزودنی اصلی بیسکویت، شیرینی و کیک استفاده می شود. کره پکان نیز می تواند به همراه نان مصرف شده و یک وعده ی غذایی مناسب را تشکیل دهد. اگرچه پیدا کردن Pecan در ایران مشکل است، ولی گردو به آسانی در دسترس ما ایرانیان میباشد
گردو پکان بعد از چند سال بار میدهد؟
این موضوع که از چه زمانی این نهال شروع به باردهی می کند، موضوع مهمی برای تمامی کشاورزان است. نهال گردو آمریکایی در سال دوم بعد از کشت، شروع به باردهی می کند و میزان باردهی درخت گردو پکان در سال نهم به اوج خود می رسد و بسیار اقتصادی و مطلوب می باشد. به طور کلی هر نهال این درخت حدود ۴۰ کیلو بار می دهد که شما زمانی که این مقدار را در قیمت هر کیلو گردو آمریکایی ضرب کنید متوجه سودی که از آن خواهید کرد، می شوید.
روش کاشت گردو پکان چیست؟
کاشت این نهال در مناطق نیمه گرمسیری صورت می گیرد و ریشه آن باید به صورت عمودی رشد کند. زیرا پخش شدن ریشه ها در سطوح افقی و جانبی می تواند سرعت و کیفیت رشد آن را کاهش دهد. رشد نهال گردو امریکایی بعد از بلوغ بیشتر می شود. بعد از کشت به مدت یک تا دو بار در ماه نیاز به آبیاری دارد. حال که با این روش آشنا شدید بهتر است. ویژگی های این نهال را نیز بدانید.
ویژگی نهال و درخت گردو پکان آمریکایی
- این نهال در دسته درختان بلند قد است و ارتفاع آن در سن بلوغ تا ۱۵ متر می رسد.
- گردو پیکن دارای شاخ و برگ متراکم و به هم پیوسته می باشد.
- رنگ مغز گردوپکان به صورت قهوه ای تیره است و ضخامت پوسته چوی آن کم بوده؛ به صورتی که به راحتی قابل جدا شدن است.
- وزن محصول آن حدود گرم می باشد و بیشتر از ۹۰ درصد آن وزن مغز گردو می باشد.
خواص گردو پکان چیست؟
همانند بسیاری از دیگر آجیلها، پکان حاوی مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و ویتامینهایی است که خواص فوق العادهای برای سلامت انسان دارند. همانطور که پیش از این در مقالهای جداگانه به خواص گردو پرداختیم؛ در اینجا به طور ویژه به معرفی فواید مغز گردوی پکان خواهیم پرداخت.
۱- تاثیر گردو سلامت قلب و عروق
به طور کلی Pecan سرشار از فیبر هستند! از این رو مصرف آنها سلامت قلب را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را به طور چشمگیری کاهش می دهد. بعلاوه این آجیل برای جلوگیری و مبارزه با برخی از انواع سرطانها استفاده می شود. گردو پکان گرمسیری حاوی چربیهای غیراشباع مانند اسید اولئیک است. اسید اولئیک با آنتی اکسیدانهای فنولی همراه هستند. مصرف این نوع چربیها هیچ خطری برای قلب به همراه نداشته و به پیشگیری از بیمارهای عروق کرونر و سکته مغزی نیز کمک میکند. بر اساس برخی پژوهشها، این محصول می تواند اکسیداسیون ناخواسته در چربی خون را مهار کند. این خاصیت مغز گردوی پکان میتواند از وقوع بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کند.
۲- تاثیر گردو سلامت گوارش
فیبر موجود در گردو پکان ضامن سلامت روده بزرگ بوده و حرکات منظم آن را تسهیل میکند. در واقع مصرف فیبر سبب می شود که کولون با تمیز کردن سیستم دستگاه گوارش بصورت کاراتری عمل کند. به علاوه این ماده مغذی از یبوست جلوگیری نموده و خطر ابتلا به کولیت، سرطان روده بزرگ، و هموروئید را تا حد زیادی کاهش می دهد.
۳- کاهش وزن گردو پکان
پژوهشهای اخیر نشان میدهند که استفاده از یک رژیم غذایی حاوی آجیل به کاهش وزن کمک میکند. علت آن این است که مصرف آجیل به احساس سیری و افزایش متابولیسم منجر میشود.
۴- کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان به واسطه گردوی پکان
گردو پکان سردسیری و گرمسیری حاوی اسید اولئیک یا همان اسیدهای چربی هستند که خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش میدهد. به عبارت دیگر مصرف پکان از تکثیر سلولهای سرطانی در پستان جلوگیری نموده و مقابله با سلولهای سرطانی را ممکن می سازد.
۵- سلامت استخوان و دندان با گردو پکان
فسفر یکی از غنی ترین مواد معدنی در بدن پس از کلسیم است. تقریبا ۸۵ درصد فسفر بدن در استخوانها و دندانها و ۱۵ درصد باقیمانده در سلولها و بافتهای بدن هستند. علاوه بر پاکسازی ضایعات از بدن مصرف فسفر و کلسیم میتواند سلامتی استخوانها و دندانها را افزایش دهد. این ماده معدنی برای رشد و ترمیم سلولها و بافتها و همچنین تولید DNA و RNA حیاتی است. در نهایت مصرف فسفر از دردهای عضلانی که به دلیل تمرینات ورزشی رخ می دهند، جلوگیری میکند.
۶- مزایای ضد التهابی و غیر باروکردنی گردو پکان
همان طور که قبلا اشاره شد گردوی پکان آمریکایی سرشار از منیزم بوده و خواص ضد التهابی بسیاری برای پوست دارند. مطالعات اخیر ثابت میکنند که افزایش مصرف منیزیم باعث کاهش شاخصهای التهابی در بدن میشود. از طرف دیگر مصرف منیزیم باعث کاهش التهاب در دیواره شریانها شده و درنتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی، آرتریت، بیماری آلزایمر و سایر بیماریهای التهابی را کاهش می دهد.
۷-تاثیر گردو کاهش فشار خون
نشان داده شده که منیزیم موجود در گردو پکان پیوندی به کاهش فشار خون کمک میکند. اگرچه مغز گردوی گرمسیری پکان نمیتواند فشار خون بالا را درمان کند ولی می تواند نقش مهمی در کاهش آن ایفا نماید.
۸- تاثیر گردو و خواص ضد سرطانی
پیکن یا گردو پکان سرشار از مواد گیاهی مانند اسید الاژیک ، آنتی اکسیدان پلی فنولیک، ویتامین E، بتا کاروتن، لوتئین و زئاکسانتین است. این ترکیبات نقش مهمی در مبارزه با رادیکالهای آزاد ایفا نموده و بدن را از بیماریها، سرطانها و عفونتها محافظت میکنند. اسید الاجیک دارای خواص ضد تکثیری است .بنابراین میتواند تا حد زیادی از بدن انسان در برابر سرطان محافظت نماید.
۹- کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی
مطالعات اخیر ثابت میکند که مصرف ۱۰۰ میلیگرم منیزیم در روز خطر سکته مغزی را تا ۹ درصد کاهش میدهد. گردو پکان آریکایی یک منبع خوب منیزیم است و میتواند بخش مهمی از منیزیم مورد نیاز بدن را تامین کند.
۱۰-تاثیر گردو در تقویت سیستم ایمنی بدن
گردو پکان آمریکایی یک منبع غنی از منگنز است. منگنز آنتی اکسیدانی قوی است. این ماده معدنی باعث افزایش ایمنی بدن شده و سلولهای عصبی را از آسیب رادیکالهای آزاد محافظت مینماید. مصرف مناسب منگنز برای بهبود انتقال عصبی و عملکرد مغز حیاتی است.
خواص گردو پکان برای پوست (نمونه ای از گردو آمریکایی)
به طور کلی Pecan سرشار از مواد مغذی مانند روی، ویتامین E، ویتامین A، فولات و فسفر است. این مواد مغذی نقش مهمی در حفاظت از پوست در برابر بیماریها بر عهده دارند. مزایای مختلف مصرف این نوع گردو خارجی برای پوست به شرح زیر است.
تاثیر گردو و جلوگیری از مشکلات پوستی
ظاهر بیرونی پوست ما بستگی به رفتار ما با آن از داخل بدن دارد. تغذیه مناسب برای حفظ پوست سالم و جلوگیری از مشکلات پوستی اجتناب ناپذیر است. سموم درون بدن باعث ایجاد ریزش پوست، تیرگی و افزایش چربی میشود. گردو پکان آمریکایی منبع خوبی از فیبر است و می تواند برای سلامت بدن و پوست شگفتانگیز باشد. مصرف این ماده مغذی به دفع سموم و ضایعات بدن کمک کرده و در نتیجه به بهبود ظاهر پوست ختم میشود.
شفاف سازی مجدد پوست از طریق گردو پکان
پکان سرشار از مواد مغذی مانند روی است. روی به حفظ سلامت پوست و محافظت از آن در برابر عفونت کمک میکند. از سوی دیگر ویتامین A یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که مصرف آن یک چهره بسیار روشن و شفاف را برای ما به ارمغان میآورد.
خواص ضد پیری گردو گرمسیری پکان
پکان حاوی آنتی اکسیدانهای متعددی از جمله اسید الاژیک، ویتامین A و ویتامین E است. این آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزادی که باعث ایجاد پیری زودرس در پوست می شوند، مبارزه کرده و آنها را از بین میبرند. بنابراین مصرف گردو پکان سردسیری میتواند از بروز نشانههای پیری مانند چین و چروک و از بین رفتن رنگدانههای پوست جلوگیری کند.
خواص مغز گردو پکان برای مو
درست مانند پوست، موهای سالم نیز بازتابی از یک بدن سالم هستند. فولیکولهای مو به مواد مغذی برای حفظ سلامتی و جلوگیری از مشکلات مو نیاز دارند. Pecan به دلیل ارزش غذایی خود برای سلامت مو مفید است.
تاثیر گردو و تحریک رشد مو
مغز گردوی پکان یک منبع عالی از ال-آرژنین است. در صورت استفاده موضعی از آن به درمان ریزش مو در مردان کمک نموده و رشد موهای سالم را نیز تقویت میکند. همانطور که می دانید، گردش خون در سراسر بدن و حتی ریشههای مو، برای رشد مو و پوست سر حیاتی است. ال-آرژنین به عنوان یک ماده مغذی و مفید در این زمینه معرفی شده است. ال-آرژنین موجود در گردو پکان سلامت دیوارههای شریانی را بهبود بخشیده و آنها را انعطاف پذیرتر میکند. از طرف دیگر ال-آرژنین میتواند خطر ابتلا به لختههای خون را کاهش داده و جریان خود در بدن را تسهیل نماید.
تاثیر گردو و جلوگیری از ریزش مو
کم خونی یکی از علل شایع ریزش مو است. این بیماری از کمبود آهن در خون نشات میگیرد. مغز گردو پکان منبع خوبی برای آهن است. استفاده از این آجیل در رژیم غذایی به بهبود سطح آهن خون منجر شده و در نتیجه مبارزه با ریزش مو را ممکن خواهد ساخت.
ارزش غذایی مغز گردوی پکان چیست؟
پیکن دارای بیش از ۱۹ ویتامین و ماده معدنی است. ویتامینهایی مانند ویتامین A، ویتامین E، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، روی، فسفر، پتاسیم و چند نوع ویتامین B از این جمله هستند. ارزش غذایی ۱۰۰ گرم مغز گردوی گرمسیری پکان به قرار زیر است:
مواد معدنی و ویتامین های موجود در آن | مقدار |
کالری | ۶۹۱ کیلو کالری |
کربوهیدرات | ۸۶ گرم |
پروتئین | ۱۷ گرم |
چربی | ۹ گرم |
فیبر | ۶ گرم |
ویتامین B9 | ۲۲ میلی گرم |
ویتامین B3 | ۱۶۷ میلی گرم |
ویتایمن B5 | ۸۶۳ میلی گرم |
ویتامین B6 | ۲۱ میلی گرم |
ویتامین B2 | ۱۳ میلی گرم |
ویتامین B1 | ۶۶ میلی گرم |
ویتامین A | ۵۶ واحد |
ویتامین C | ۱ میلی گرم |
ویتامین E | ۴۴ میلی گرم |
پتاسیم | ۴۱۰ میلی گرم |
کلسیم | ۷۰ میلی گرم |
مس | ۲ میلی گرم |
آهن | ۵۳ میلی گرم |
منیزیم | ۱۲۱ میلی گرم |
منگنز | ۵ میلی گرم |
فسفر | ۲۷۷ میلی گرم |
سلنیوم | ۵ میلی گرم |
روی | ۵۳ میلی گرم |
پروتئین موجود در گردو
نهال گردو پکان حاوی مقادیر بالای پروتئین است. یک انس آن حاوی ۲.۶ گرم پروتئین میباشد. این مقدار ۵.۶ درصد پروتئین مورد نیاز روزانه را برای زنان بالغ و ۴.۶ درصد پروتئین مورد نیاز روزانه را برای مردان بالغ تامین میکند.
میزان کربوهیدرات گردو پکان
یک انس مغز گردوی پکان حاوی ۳.۹ گرم کربوهیدرات است. این مقدار شامل ۲.۷ گرم فیبر خوراکی و ۱.۱ گرم قند است. یک انس مغز آن میتواند ۱۰٪ نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند.
ویتامینها موجود در گردو
این محصول یک منبع عالی از ویتامین E، به خصوص گاما توکوفرول است. مصرف ۲۵ گرم آن میتواند ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین E را تامین کند. گردو پکان آمریکایی علاوه بر این، Pecan حاوی ویتامینهای B، بویژه تیامین یا همان ویتامین B1 است. یک قاشق غذا خوری پکان حاوی ۰.۱۸ گرم تیامین میباشد. به این ترتیب مصرف ۱ انس پکان ۱۵ درصد نیاز روزانه مردان و ۱۶ درصد نیاز روزانه زنان به این ویتامین را تامین میکند.
کالری و چربی گردو گرمسیری پکان
پیکن ها منبعی غنی از انرژی هستند. مصرف ۱۰۰ گرم آن چیزی در حدود ۶۹۰ کالری برای بدن تامین میکند. آن ها منبع خوب چربیهای غیر اشباع هستند. مصرف یک انس پکان خام حاوی حدود ۲۰ گرم چربی است. ۱۱ گرم از این چربی از نوع غیراشباع تکحلقهای، ۱.۷ آن چربی اشباع و باقیمانده آن چربی غیراشباع چندحلقهای است. همچنین مصرف این مقدار گردو پکان پیوندی حاوی حدود ۱ گرم اسید آلفا لینولنیک (ALA) میباشد.
مواد معدنی موجود در گردو
همان طور که قبلا گفته شد، پیکان یا گردو پکان حاوی طیف وسیعی ماده معدنی است. گردو آمریکایی یک منبع عالی برای منگنز و مس به حساب میآید. یک انس پکان ۵۲ درصد نیاز روزانه مردان و ۶۶ درصد نیاز روزانه زنان به منگنز را تامین میکند.
فلاونوئیدها موجود در گردو پکان
اساسا فلاونوئیدها یک گروه بزرگ از مواد گیاهی به حساب میآیند. این ماده مغذی آنتی اکسیدانی است که میتواند با التهاب شریانها مبارزه کند. در نتیجه این عمل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سایر بیماریهای مزمن کاهش پبدا میکند. مصرف ۳.۵ اونس مغز گردوی گرمسیری پکان چیزی در حدود ۳۴ میلی گرم فلاونوئید را برای بدن تامین میکند. این مقدار نسبت به سایر آجیلها بسیار بیشتر است.