طرز تهیه چای سبز
چای سبز یکی از بهترین جایگزینها برای چای سیاه به شمار میره. گرچه این گیاه هم نوعی از چایه، ولی خواص و ویژگیهای مخصوص به خودش رو داره که امروزه نظر افراد زیادی رو جلب کرده. حالا اگه شما هم یکی از اون کسایی باشین که قصد استفاده از این محصول رو دارن، شاید اولین سوالتون درباره روش دم کردن چای سبز باشه.
بخاطر همین ما اینجا میخوایم روش دم کردن این گیاه رو براتون توضیح بدیم. به طوری که بعد از این با خرید چای سبز، بهترین دمنوش رو برای عصرها و میان وعدههاتون داشته باشین. پس با ما همراه باشین تا با نحوه دم کردن چای سبز و انواع ترکیبات اون موقع دمکردن آشنا بشین.
برای دم کردن چای سبز به چه نکاتی توجه کنیم؟
برای دمکردن این گیاه باید شرایط و وسایل رو قبل از هر چیزی در نظر بگیرین. چون که این گیاه رو میشه با استفاده از لیوانهای مخصوص، قوری شیشهای، قوری فلزی یا چینی و خیلی از ظروف دیگه دم کرد. بخاطر همین اینجا هر کدوم از این موارد رو به شکل کامل براتون توضیح میدیم.
مقدار چای سبز برای دم کردن رو چجوری مشخص کنیم؟
اینکه چه مقداری از این گیاه رو دم کنین اهمیت زیادی داره چون تأثیر مستقیمی روی رنگ و طعم چای میزاره. ما اینجا مهمترین عوامل برای تشخیص مقدار این چای برای دم کردن رو بهتون معرفی میکنیم.
- طعم مورد نظر
- رنگ مورد نظر
- مقدار مصرف
برای دم کردن این گیاه نکته اول اینه که تعداد افرادی که قراره مصرفش کنن رو در نظر بگیرین. تازه اینکه تلخی طعم چای سبزتون چقدر باشه هم روی مقدار اون برای دم کردن تأثیر داره.
دقت کنین که اگه میخواین که دمنوشتون رنگ بیشتری داشته باشه، باید مقدار زیادی از اون رو با آب جوش کمتری دم کنین اما اگه طعم اون براتون مهمه که تلخ نباشه، سعی کنین که مقدار آب جوش نسبت به گیاهتون بیشتر باشه. به طور کلی دو قاشق چایخوری از این گیاه و یه لیوان آب برای یه نفر کافیه.
حالا شاید براتون سوال پیش بیاد که این گیاه رو توی چه ظرفی باید دم کنین. پس با ما همراه باشین تا نحوه دم کردن چای سبز رو با ظروف مختلف براتون توضیح بدیم.
دم کردن چای سبز توی چه ظرفی بهتره؟
همونطور که میدونین، امروزه ظرفهای مختلفی برای دمکردن انواع دمنوشها وجود داره. از جمله این ظرفها باید به انواع قوری و لیوانها اشاره کنیم. بخاطر همین ممکنه موقع دم کردن این چای برای انتخاب ظرفش دچار سردرگمی بشین.
برخلاف چای سیاه که توی انواع قوری با جنسهای مختلف دم میشه، این گیاه دم کردنی سبز رو بیشتر توی ظروف شیشهای دم میکنن. البته اینکه توی قوری یا لیوان دم بشه، به سلیقه شما هم بستگی داره. حالا برای اینکه توی نحوه دم کردن چای سبز دچار مشکل نشین، در ادامه روش دم کردن چای سبز رو به شما آموزش میدیم.
مراحل دم کردن چای سبز در قوری شیشهای
-
اگه تصمیم گرفتین که این گیاه رو توی لیوان یا قوری شیشهای دم کنین، مراحل زیر رو انجام بدین:
-
اول از همه بر اساس تعداد افراد و با در نظرگرفتن سلایق اونها نسبت به طعم و رنگ دمنوش، مقداری از چای سبز رو توی ظرفتون بریزین.
-
بعد از این آب جوش رو به محتویات ظرف اضافه کنین (بطوری که به ازای هر نفر، ۲ قاشق چایخوری چای سبز و یک لیوان آب باشه).
-
حالا حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه منتظر بمونین تا چای سبز دم بکشه.
-
بعد از گذروندن این مراحل، چای سبز خوش عطرتون آماده نوشیدن میشه و میتونین ازش لذت ببرین.
دم کردن چای سبز در قوری چینی
همونطور که میدونین، از گذشته تا کنون خیلی از گیاهها رو با استفاده از قوری چینی دم میکردن. بخاطر همین هم اگه شما چای سبز رو با استفاده از قوری چینی دم کنین، در واقع به روش سنتی عمل کردین.
یه تفاوتی که این روش با روش قبل داره، اینه که تو این حالت عطر خوش و طعم چای سبز موقع دم شدن توی قوری چینی بیشتر حس میشه. چون که توی قوری چینی عطر چای خیلی بیشتر پخش میشه و خوردن اون رو لذتبخشتر میکنه.
-
نکته مهم برای دم کردن چای سبز
یه نکته خیلی مهم که اکثراًش از غافل میشن اینه که چای سبز برخلاف چای سیاه، برای دم کشیدن به حرارت شعله نیازی نداره. البته معمولا اونایی که از عطر این چای دل خوشی ندارن، ترجیح میدن اونو روی حرارت قرار بدن چون با اینکار گاهی عطر اصلی چای کمتر حس میشه.
باید بدونین که آب جوش باعث از بین رفتن بعضی آنتی اکسیدانها تو چای سبز میشه و باعث میشه از اون همه خواص شگفتانگیز این گیاه بینظیر، بینصیب بمونین.
از اونجایی که اکثر دمنوشها به درجه آب نهایتاً ۸۰ تا ۹۰ درجه نیاز دارن، کافیه بعد از اینکه آب رو جوش میارین، ۵ دقیقه منتظر بمونین تا کمی حرارتش کم بشه و بعد اونو روی برگهای چای سبز داخل لیوان دمنوش یا قوری بریزین و درش رو بزارین و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنین تا با حرارت آب دم بکشه.
طرز تهیه چای سبز با استفاده از ترکیبات مختلف چطوریه؟
یکی از مسائل مهم توی دم کردن این گیاه، اینه که از مواد و گیاهان دیگهای هم موقع دمکردن اون استفاده کنین. شاید الان بپرسین که یعنی چی؟ تا به حال دقت کردین که توی کافهها انواع نوشیدنیهای داغ مثل چای سبز و دارچین، چای سبز و زنجبیل و غیره وجود داره؟
پس شما هم اگه طعم این گیاه رو به تنهایی دوست ندارین، بهتره اون رو با گیاهان دیگهای ترکیبش کنین که عطر و طعم بهتری هم داشته باشه. بخاطر همین ما اینجا دو روش دم کردن چای سبز با زنجبیل و دارچین رو براتون توضیح میدیم.
دم کردن زنجبیل و نعناع و چای سبز چجوریه؟
این دمنوش توی کشور مراکش طرفدارای زیادی داره. چون که خاصیت نشاط آوری اون خیلی زیاده. بخاطر همین هم مردم برای دم کردن چای سبز، سعی میکنن که زنجبیل و نعنا هم به اون اضافه کنن.
طرز تهیه این دمنوش اینطوریه که برای یه نفر باید یه قاشق غذاخوری چای سبز، یه قاشق غذاخوری از برگ خشک شده نعناع، زنجبیل به مقدار دلخواهتون و یه لیوان آب جوش رو توی ظرف دمنوش بریزین و بعد از حدود پنج دقیقه این ترکیب خوشمزه رو سرو کنین.
-
دم کردن دارچین و چای سبز چجوریه؟
یکی دیگه از ترکیبات دمنوشی پرطرفدار اینه که چای سبز و دارچین رو با هم دم میکنن. برای دم کردن دارچین و چای سبز باید یه قاشق غذاخوری از چای سبز رو با هر مقدار از دارچین که مورد نظرتونه و حدود دو لیوان آب جوش توی قوری بریزین و اینجا هم پنج دقیقه منتظر بمونین. بعد از این دمنوش چای سبز و دارچینتون آمادست.
چای سبز رو با چه گیاهان دیگهای دم می کنن؟
علاوه بر این دو نوع دمنوش معروف چای سبز، جالبه بدونین که ترکیبات دیگهای هم برای دم کردن این گیاه دم کردنی وجود داره. از جمله ترکیباتی که موقع دم کردن چای سبز از اونها استفاده میشه، موارد زیر هستن:
- تمشک
- انبه و گل همیشه بهار
- نعناع
- پرتقال و لیمو
- گلبرگ رز
- تکههای هلو و چای سفید
- بابونه و نعناع
- پس برای خوشمزگی دمنوشتون، هر کدوم از این ترکیبات رو به دلخواهتون باید به اون اضافه کنین.
در نتیجه
از اونجایی که ممکنه شما هم بخواین از چای سبز به عنوان عصرانه یا میانوعده استفاده کنین، ما سعی کردیم که توی این مقاله طرز دم کردن چای سبز رو براتون توضیح بدیم و گفتیم چای سبز رو چطور دم بیارین تا خواصش از بین نره.
تازه گفتیم که اگه توی قوری چینی اون رو دم کنین، عطر و طعمش بهتره. بعد از اون هم متوجه شدین که اگه این دمنوش رو با استفاده از ترکیبات دیگهای مثل نعناع، دارچین، زنجبیل و غیره تهیه کنین، خوشمزهتر هم میشه.
حالا اگه به دنبال خرید چای سبز هستین، اصلا نگران نباشین. چون که با یه کلیک ساده و مراجعه به سایت واجارو، بهترین و باکیفیتترین چایسبز رو میتونین تهیه کنین. تازه با خرید از این سایت توی وقت و هزینههاتون هم صرفهجویی میشه.
...