منوی گیلانی کا
اکانت لاگین سبد سرچ

Product






خواص برگ درخت گوجه سبز

نواع خواص گوجه سبز:

آلوچه در رنگ‌های مختلف مثل رنگ‌های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن دیده می‌شود. گفتنی است که تغییرات آب و هوایی می‌تواند بر روی رنگ آلوچه و طعم آن تاثیر بگذارد؛ مثلا آب و هوای سرد باعث می‌شود که رنگ آلوچه، قهوه‌ای ‌شود.

گوجه سبز معمولا ترش مزه است و به همین دلیل مورد توجه بسیاری از افراد با ذائقه‌های متفاوت قرار می‌گیرد. بسیاری ترجیح می‌دهند آلوچه را با نمک و به صورت خام بخورند اما برخی دیگر ترجیحشان بر این است که این میوه را را به صورت پخته سرو کنند. آلوچه در سایزهای مختلف در دسترس خواهد بود و گاهی می‌تواند به اندازه‌ی یک گردو یا کوچک‌تر از آن باشد.

فواید گوجه سبز؛ بسیار است که در ادامه برخی از آن‌ها را شرح می‌دهیم:

  • سرشار از ویتامین A, C, K, B1, B2
  • سرشار از انواع مواد معدنی و مغذی (مانند کلسیم، فسفر، آهن، نیاسین و پتاسیم)
  • سرشار از فیبر
  • کمک به هضم سریع غذا
  • رفع یبوست
  • کمک به عملکرد دستگاه گوارش
  • بهبود عملکرد روده و کمک به رشد کرم‌های مفید روده
  • کاهش فشار خون
  • کاهش چربی خون
  • پیشگیری از سکته قلبی
  • رفع خستگی
  • ایجاد شادی و نشاط
  • دارای خواص ضد سرطان
  • پیشگیری از سرطان سینه
  • جلوگیری از پیری زودرس
  • کمک به درمان انواع تومورها و جلوگیری از رشد آن‌ها
  • کمک به درمان بیماری نقرس و پیشگیری از ابتلا به این بیماری
  • دارای خواص ضد باکتریایی
  • از دیگر خواص گوجه سبز؛ می توان به پیشگیری از لخته شدن خون در رگ‌ها
  • خون ساز و جلوگیری از کم خونی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • جلوگیری از سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برونشیت
  • پیشگیری از بیماری آسم و کاهش علائم آن در صورت داشتن این بیماری
  • پیشگیری از نفس تنگی
  • سرشار از آنتی اکسیدان
  • کمک به درمان شب کوری

 

 

(این بیماری در اثر کمبود ویتامینA ایجاد می‌شود و آلوچه سرشار از این ویتامین است.)

  • کمک به سلامت کبد
  • کمک به سلامت صفرا
  • از دیگر خواص گوجه سبز، می توان به ، کمک به دفع سنگ کلیه
  • ادرار آور و دفع سموم بدن
  • درمان کبد چرب
  • چربی سوزی و کمک به لاغری و کاهش وزن
  • تقویت کننده بینایی و پیشگیری از ضعیف شدن چشم

خواص گوجه سبز خشک شده (آلوچه خشک):

برای خشک کردن آلوچه یا همان گوجه‌ سبز بهتر است قبل از آن که رنگ میوه تغییر کند، آن را از درخت چید. پس از چیدن آلوچه لازم است تا میوه‌ها را بشویید و آن‌ها را بر روی پارچه تمیزی بریزید. دقت داشته باشید که لازم است آلوچه‌ها به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز در معرض نور خورشید قرار بگیرند تا آب آن‌ها گرفته شده و کاملا خشک شوند.

آلوچه خشک سرشار از آنتی اکسیدان است و به کاهش استرس و افسردگی کمک می‌کند و بر عملکرد سیستم اعصاب بسیار تاثیرگذار است. همچنین گوجه سبز خشک شده با خواص ضد میکروبی خود می‌تواند در سلامتی و شادابی پوست، تاثیر به‌سزایی داشته باشد.

دقت داشته باشید که ممکن است خواص گوجه سبز خشک شده، با فواید گوجه سبز تازه، کمی متفاوت باشد. چرا که به دلیل قرار گرفتن این میوه در معرض نور آفتاب، برخی از فواید گوجه سبز از بین رفته و یا حتی تغییراتی در آن‌ها ایجاد ‌می‌شود.

در قسمت زیر به برخی از فواید گوجه سبز خشک شده می‌پردازیم:

  • حاوی ویتامین A و کمک به سلامت چشم‌ها
  • جلوگیری از آب مروارید
  • سرشار از فیبر و مناسب برای سیستم گوارشی
  • منبع غنی پتاسیم مناسب برای سلامت قلب و اعصاب

خاصیت آب گوجه سبز:

آب آلوچه نیز مثل دیگر شکل‌های این میوه، از خواص مخصوص به خود برخوردار است که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • کمک به کاهش کم خونی و پیشگیری از آن
  • کاهش دردها و علائم ناشی از یائسگی
  • پاکسازی دستگاه گوارش
  • افزایش انرژی بدن و رفع خستگی
  • کمک به سیستم گوارش و از بین بردن یبوست
  • کمک به سلامت سیستم عصبی بدن

کاهش وزن با خواص گوجه سبز:

قرار دادن میوه گوجه سبز در رژیم غذایی نیز می‌تواند مانند بسیاری دیگر از میوه‌ها، به کاهش وزن شما کمک کند. گوجه سبز منبعی غنی برای ویتامین C است و همین مورد سبب می‌شود تا سوخت و ساز بدن افزایش یافته و چربی سوزی بیشتر شود. بسیاری از متخصصان تغذیه بر این باورند که خوردن آلوچه می‌تواند به افرادی که قصد کاهش وزن دارند در تغییر سایز و همچنین لاغری در ناحیه شکم و پهلو کمک کند.

همچنین گفتنی است که در بسیاری از رژیم‌های لاغری ممکن است در طی این فرایند، افراد به دلیل کم آبی بدن خود دچار یبوست شوند. خواص گوجه سبز؛ می‌تواند به هضم غذا کمک کرده و مشکلات روده را برطرف کند و در نهایت باعث رفع یبوست شود.

همچنین جهت تمایل می توانید با کلیک به روی عبارت (نهال گردو) به مشاهده ۲۸ رقم از انواع نهال گردو بپردازید.

خاصیت گوجه سبز در دوران بارداری:

فواید گوجه سبز؛ در بارداری بسیار زیاد است و می‌تواند خوردن آن در بارداری برای مادر و جنین بسیار مفید باشد.

برخی از خواص گوجه سبز عبارت است از:

  1. پیشگیری از خونریزی و سقط جنین
  2. افزایش سیستم ایمنی بدن و دریافت ویتامین C موجود در این میوه
  3. کمک به افزایش اشتهای زنان باردار
  4. سرشار از ویتامین‌های ضروری برای رشد و تغذیه جنین
  5. پیشگیری از لخته شدن خون به دلیل داشتن ویتامین K

مواد مغذی در ۱۰۰ گرم گوجه سبز:

  • چربی: ۲/۸۴ گرم
  • پروتئین: ۱/۶ گرم
  • کلسیم: ۵/۱ درصد
  • آهن: ۵ درصد
  • کربوهیدرات: ۸/۵۱ گرم
  • فیبر: ۰/۵ درصد
  • از دیگر خواص گوجه سبز می توان به  ویتامینA: ۵ درصد
  • ویتامین B1: ۲درصد
  • ویتامین B2: ۱/۹ درصد
  • ویتامین C: ۱۳ درصد
  • فسفر: ۲/۲ درصد
  • پتاسیم: ۳/۶ درصد
  • نیاسین: ۲/۸ درصد

عوارض مصرف بی رویه از خواص گوجه سبز:

همانطور که پیش‌تر هم ذکر شد، آلوچه خواص بسیاری دارد و سرشار از مواد مغذی است که برای بدن مفید است. اما گفتنی است که استفاده بیش از حد از این میوه به دلیل اسیدی بودن، ممکن است با عوارض زیر همراه باشد:

  • فشار خون را کاهش می‌دهد.
  • باعث ضعف و سرگیجه می‌شود.
  • سوزش معده را به همراه دارد و به افراد دارای مشکلات معده توصیه نمی‌شود.
  • ممکن است باعث دل درد یا دل پیچه شود.
  • دندان درد را به همراه دارد و ممکن است باعث حساسیت دندان به گرم و سرد شود.
  • سبب آسیب به مینای دندان می‌شود و به تدریج کلسیم موجود در دندان را از بین می‌برد.
  • باعث نفخ معده و ورم معده می‌شود.

چقدر از خواص گوجه سبز بهره ببریم:

همانطور که در قسمت قبل هم ذکر شد، اگرچه این نوبرانه بهاری سرشار از خواص مختلف است، اما لازم است که به اندازه کافی خورده شود تا عوارضی را به همراه نداشته باشد.

به گوجه سبز می‌توان به چشم یک میان وعده ایده آل نگاه کرد. متخصصان تغذیه بر این باورند که خوردن نیم لیوان آلوچه معادل تقریبا ۱۰۰ گرم، می‌تواند برای افراد بلامانع باشد. البته گفتنی است که با توجه به طبع افراد و ویژگی‌های بدنی متفاوت، نمی‌توان برای همه یک نسخه پیچید! پس بهتر است در این موارد علاوه بر توصیه‌های پزشکی، به هشدارهای بدنتان هم گوش کنید!

برای استفاده بیشتر از خواص گوجه سبز، آن را با آب بخورید!

یکی از مواردی که باعث ایجاد سنگ کلیه می‌شود، سنگ‌های کلسیم اگزالات است. مقدار زیادی اگزالات در این میوه وجود دارد که ممکن است در کلیه رسوب کرده و جمع شود؛ بنابراین توصیه شده تا همراه آلوچه، آب بخورید تا این ماده از طریق ادرار دفع شود.

گوجه سبز نشسته نخورید!

اگرچه چیدن میوه از نهال گوجه سبز و خوردن آن ممکن است برای شما لذت بخش باشد، اما خوردن این میوه به صورت نشسته اصلا توصیه نمی‌شود!

خوردن گوجه سبز به صورت نشسته ممکن است با عوارض زیر همراه باشد:

  • مسمومیت‌های غذایی
  • اسهال
  • استفراغ
  • حالت تهوع
  • کاهش اشتها
  • بیماری‌های عفونی
  • حصبه
  • و…

هسته گوجه سبز را نخورید!

متخصصان تغذیه و طب سنتی تاکید می‌کنند که از خوردن هسته آلوچه بپرهیزید؛ زیرا ترکیبات این هسته در اکثر مواقع سمی است و ممکن است برای سلامتی شما خطرناک باشد.

خواص گوجه سبز؛ با نمک یا بدون نمک:

شاید تصور کنید که گوجه سبز بدون نمک مثل پیتزا بدون نوشابه است!

در واقع نمک از این نوبرانه بهاری جدا نشدنی است اما باید دقت داشته باشید که استفاده از نمک در کنار این میوه معمولا به گونه‌ای است که بیش از مصرف روزانه نمک برای افراد است؛ بنابراین توصیه شده تا برای پیشگیری از ایجاد مشکلات پیش بینی شده، این میوه را بدون نمک یا تا جایی که امکان دارد کم نمک میل کنید.

حساسیت به خواص گوجه سبز:

بدن برخی از افراد پس از خوردن گوجه سبز ممکن است به این میوه واکنش نشان دهد که می‌تواند مهم‌ترین علت آن، حساسیت به این میوه باشد.

برخی از نشانه‌های حساسیت به این میوه عبارتند از:

  • ایجاد ترک و زخم در زبان، لثه و دهان
  • ایجاد اگزمای پوستی
  • ایجاد لکه‌های قرمز بر روی پوست یا دور دهان
  • ایجاد خشکی بر روی پوست یا دور دهان
  • ایجاد خارش‌های پوستی

با گوجه سبز چی درست کنیم:

اگرچه آلوچه ممکن است برخی از افراد را با حساسیت رو به رو کند، اما نباید از خواص این میوه شگفت انگیز غافل شد! علاوه بر مصرف خام آلوچه، پخته آن نیز گاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از این موارد عبارتند از:

  • خورشت گوجه سبز
  • آش آلوچه
  • لواشک گوجه سبز
  • اشکنه گوجه سبز
  • ترشی گوجه سبز
  • رب گوجه سبز

خواص گوجه سبز برای کودکان:

اگرچه ممکن است کودکان به دلیل طعم ترشی خوشایند گوجه سبز، تمایل زیادی به این میوه داشته باشند، اما توصیه شده است که والدین از دادن آلوچه به خردسالان زیر ۳ الی ۲ سال بپرهیزند و پس از آن هم بهتر است از نداشتن آلرژی کودکان به این میوه مطلع شوند.

طبع گوجه سبز:

آلوچه دارای طبع سرد است و به افراد گرم مزاج توصیه می‌شود. اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که طبع سردی دارید اما عاشق این میوه هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از مصرف گلپر، نعنا یا دیگر سبزی‌های کوهی همزمان با این میوه غافل نشوید!

استفاده از این نوع سبزیجات با طبع گرم در کنار آلوچه، سبب می‌شود تا علاوه بر خنثی شدن طبع سرد، نفخ این میوه نیز از بین برود. همچنین دقت داشته باشید که در صورت نداشتن این نوع سبزیجات، خوردن خرما هم بعد از مصرف آلوچه در این مورد می‌تواند به شما کمک کند.

خواص برگ درخت گوجه سبز:

نه تنها خود این میوه بلکه برگ درخت گوجه سبز نیز دارای خواص شگفت انگیزی است که دانستن آن خالی از لطف نیست.

بسیاری از گیاه شناسان معتقد هستند که جوشیده برگ درخت گوجه سبز در سرکه می‌تواند کمک شایانی به رفع بوی بد دهان و از بین بردن کرم‌های حلقوی در دهان کند. از دیگر خواص این جوشانده می‌توان به خواص مسهلی آن اشاره کرد.

آیا می‌توان گوجه سبز را برای مدت طولانی نگهداری کرد:

گوجه سبز از میوه‌های بهاری است. اگر می‌خواهید در دیگر فصول سال گوجه سبز داشته باشید و از خواص این میوه بهرمند شوید، می‌توانید از دو روش زیر استفاده کنید:

  • نگهداری آلوچه در فریزر
  • نگهداری آلوچه در آب نمک

...


linkedin facebook instagram pinterest reddit twitter

گیلانیکا

هدف ما در گیلانیکا ایجاد یک بازار سراسری است که هر کسی بتواند آزادانه محصولات و خدمات مرتبط با حوزه کشاورزی را صرف نظر از مرزهای جغرافیایی، معرفی و معامله کند. ایجاد بستری آسان، در دسترس و قابل اعتماد برای همکاری فعالین زنجیره تامین محصولات کشاورزی
سایت فروش محصولات شمال گیلانی کا logo-samandehi

راه های ارتباطی

شماره تماس: 09115033667
Email: info@gilaneka.ir
Email: gilanekala@gmail.com
آدرس : رودسر-خیابان شهدا-پشت بازار محلی برنج فروشان
آدرس باغ گل:رودسر قاسم آباد علیا کوچه شالیزار منزل رمضانعلی رمضانی

codegilaneka



کلیه حقوق این سایت متعلق به سایت گیلانیکا می باشد