مواد لازم سیر ترشی |
سیر |
۱ کیلوگرم |
شیره خرما یا شیره انگور |
½ لیوان |
نمک |
۱ قاشق چایخوری |
سرکه |
به مقدار کافی |
مرحله اول - روش درست کردن سیر ترشی خانگی؟
برای تهیه سیر ترشی خانگی در ابتدای کار به سراغ روش درست کردن سیر ترشی ۷ ساله می رویم، برای این منظور ریشه و پوست سیرهای بوته ای را به صورتی که حبه ها از هم تفکیک نشوند جدا کرده، سپس می شوییم تا کاملا تمیز شوند.
مرحله دوم - زمان مورد نیاز برای خشک شدن سیر ترسی؟
حالا در هوای آزاد یک پارچه حوله ای تمیز پهن می کنیم، سپس سیرهای بوته ای را به صورت وارونه روی آنها چیده و اجازه می دهیم به مدت ۷ ساعت به همین حالت باقی بمانند تا کاملا خشک شوند. مرطوب بودن سیر ها باعث کپک زدن ترشی می شود.
مرحله سوم -شیره خرما و سیر ترشی؟
پس از گذشت این زمان یک ظرف مناسب انتخاب کرده، سپس سیرها را درون آن می چینیم. در ادامه نمک را به همراه شیره خرما درون ظرف ریخته و به اندازه ای که روی ظرف را بگیرد سرکه اضافه کرده و درب ظرف را محکم می بندیم.
مرحله چهارم - مکان مناسب برای نگهداری سیر ترشی؟
در ادامه ظرف را کمی تکان می دهیم تا مواد با هم آمیخته شوند، سپس شیر ترشی را در یک جای گرم و تاریک قرار می دهیم. با این نوع دستور، سیر ترشی پس از گذشت ۶ ماه می رسد ولی بهتر است تا ۷ سال درب آنرا باز نکنید.
مرحله پنجم - برای درست کردن سیر ترشی فوری ؟
برای درست کردن سیر ترشی فوری ابتدا به روش سیر ترشی ۷ ساله، پوست و ریشه سیرها را جدا می کنیم، سپس اجازه می دهیم کاملا خشک شوند. در ادامه سیرها را به همراه شیره انگور درون یک قابلمه بزرگ و جادار می ریزیم.
مرحله ششم - میزان حرارت دادن سیر برای تهیه سیر ترشی؟
حالا به اندازه ای که روی سیرها را بگیرد به قابلمه سرکه می افزاییم، سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم. در ادامه اجازه می دهیم سیرها به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درون سرکه بجوشند تا به آنها شوک وارد شود.
مرحله هفتم
پس از گذشت این زمان اجازه می دهیم سیرها درون قابلمه کاملا خنک شوند. زمانی که سیر و سرکه کاملا خنک شدند، سیرها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به اندازه ای که روی ظرف را بگیرد سرکه می افزاییم.
مرحله هشتم
در ادامه درب ظرف را محکم می بندیم تا از نفوذ هوا درون ترشی جلوگیری کنیم. ورود هوا درون ترشی باعث کپک زدن ترشی می شود. با این نوع دستور، سیر ترشی پس از گذشت ۵ روز قابل استفاده است. نوش جان.
...