برنج نیمدانه چیست؟
به طور حتم در هنگام خرید برنج، این رقم را نیز تهیه کرده اید. برنج های نیمدانه برای مصارف خاصی استفاده میشوند. این نوع برنج خاصیت های برنج سالم وکامل را حفظ کرده است، تنها تفاوت آن شکسته بودن آن میباشد. این برنج هنگام برداشت محصول یا هنگام فراوری این برنج، دانههای آن شکسته شده و به قسمتهایی تقسیم شدهاند.
برای مثال برنج نیم دانه طارم هاشمی و یا برنجی که با عنوان برنج نیم [ طارم محلی به فروش میرسد، در واقع همان برنج اصلی است و از نظر ویژگیهایی همچون عطر، طعم و کیفیت پخت برنج نیم دانه کاملا مشابه با برنج طارم سالم میباشد؛ با این تفاوت که دانههای این برنج شکسته شدهاند.
در واقع هر یک از افرادی که تمایل دارند با کیفیتترین برنجهای ایرانی همچون برنج طارم را با قیمتی مناسبتر تهیه کنند، میتوانند نوع نیم دانهی این برنج را با پرداخت هزینهای مناسبتر خریداری نمایند. روش پخت این نوع برنج با برنجهای سالم تفاوت چندانی و شما میتوانید آن را به شکل کته و یا آبکش پخته و مصرف نمایید.
شما میتوانید برای تهیه غذاهای نذری خوش طعمی همچون شله زرد، شیر برنج، آش، انواع سوپ و سایر دیگر غذاها بهترین استفاده را از این نوع برنج ببرید. پس در کل میتوان گفت که انواع برنج نیمدانه ویژگیهایی مشابه با برنجهای سالم و اصلی دارند و تنها تفاوت آنها به ظاهر آنها ربط پیدا میکند.
نکات مهم برای خرید انواع برنج نیم دانه
برای خرید برنج نیم دانه با کیفیت مناسب، باید یکسری نکات و ویژگیها را مد نظر قرار دهید. مهمترین نکتهای که در اینجا وجود دارد، شناخت انواع مختلف برنج نیم دانه است. در واقع انواع برنجهای نیم دانه با توجه به این که دانههای برنج سالم به چند قسمت تقسیم شدهاند در دستههای مختلفی قرار میگیرند.
از انواع مختلف برنجهای نیم دانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• در صورتی که دانههای سالم برنج به دو قسمت تقسیم شوند، برنج از نوع نیم دانه درشت است که با نام لاشه یا سرلاشه نیز شناخته میشود. این نوع از برنجهای نیم دانه قیمتی بسیار مناسب دارند و عطر و طعم آنها نیز کاملا مشابه با برنج سالم میباشد. تنها باید بدانید که چگونه آنها را بپزید، در این صورت هیچ تفاوتی بین برنج سالم و نیم دانه نخواهید دید.
• نیم دانه متوسط برنجهایی هستند که نصف دانه سالم میباشند و برای پخت شله زرد و یا آش از آنها استفاده میشود.
• برنجهای نیم دانه ریز دانههایی به اندازه یک چهارم دانه سالم برنج دارند که برای تولید آرد برنج مورد استفاده قرار میگیرند. از این نوع برنجها بیشتر در صنعت شیرینی پزی استفاده میشود.
...