پلیفنول موجود در چای سبز میزان گلوکز بدن را تنظیم میکند، همین امر باعث پیشگیری یا کنترل دیابت میشود.
بیش از قرنهاست که مردم در گوشه و کنار جهان چای سبز مینوشند، چای سبز امروزه جایگاه دومین نوشیدنی محبوب جهان را به خود اختصاص داده است (بعد از آب).
چای، بخشی از این محبوبیت خویش را مدیون فواید نامحدود و شناخته شده خویش است، از آن جمله میتوان به نیروی پیشگیری از سرطان و مشکلات روحی حاد اشاره کرد. اما نوشیدن چای با درمان و پیشگیری از دیابت نیز ارتباط مستقیمی دارد.
دکتر سوزان استینبوم، متخصص قلب و سرپرست مرکز سلامت قلب زنان در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک سیتی میگوید: “ما میدانیم که سوخت و ساز قند در بدن افراد مبتلا به دیابت به درستی صورت نمیپذیرد. انسولین برای کاهش قند خون تزریق میشود اما در دیابت نوع ۲ بدن حساسیت چندانی به انسولین نشان نمیدهد، به همین دلیل میزان قند خون افزایش مییابد.
به واسطه واکنش بیوشیمیایی پیچیدهای، چای و بهخصوص چای سبز، به سلولهای بسیار حساس کمک میکند تا سوخت و ساز بهتری روی قند انجام دهند. چای سبز برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید است زیرا شرایطی را فراهم میآورد که متابولیسم بدن عملکرد بهتری داشته باشد.”
در سال ۲۰۱۳ در مجله دیابت و متابولیسم مقالهای به چاپ رسید مبنی بر خواص بالقوه چای سبز در برابر دیابت و مرض چاقی، که زمینهساز دیابت است.
در این مقاله به طور خاص، نتایج مطالعات محققان ژاپنی برجسته شده، این مطالعات حاکی از آن بود که: افرادی که روزانه ۶ فنجان یا بیشتر چای سبز مینوشند، احتمالا ۳۳٪ کمتر از افرادی که در هفته کمتر از ۱ فنجان چای سبز مینوشند در خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
در مطالعات محققان تایوانی آورده شده که افرادی که بیش از ۱۰ سال و به طور مرتب چای سبز نوشیده بودند، سایز دور کمر آنها کوچکتر و توده چربی بدن آنها کمتر بود، در مقایسه با افرادی که به طور مرتب چای سبز مصرف نمیکردند.
نوشیدن چای برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید است زیرا چای حاوی مادهای است که پلیفنول نامیده میشود، این ماده آنتیاکسیدانی است که در گیاهان یافت میشود.
دکتر استینبوم معتقد است: “پلیفنول، موجب کاهش فرایند اکسیداسیون شده، موجب اتساع عروق (گشاد شدن رگها) و در نتیجه کاهش فشار خون شده، مانع از لخته شدن خون میشود و کلسترول خون را کاهش میدهد.”
تمام اینها منجر به کاهش خطر بیماریهای قلبی میشود که در افراد مبتلا به دیابت به وفور دیده میشود. پلیفنول موجود در چایسبز میزان گلوکز را در بدن تنظیم میکند، به همین دلیل عامل پیشگیری و درمان دیابت محسوب میشود.
...