خیلی اوقات به گوشتان خورده که فلانی بلغمی است یا دوستی از اطرافیانتان دچار سردی بدن شده. این حالت ممکن است برای بسیاری از افراد پیش بیاید اما خودشان هم از آن مطّلع نباشند! سایت گیلانیکا
چگونه بتوانیم تشخیص بدهیم؟ آیا رنگ رخساره و سفیدی چشم شما کم یا زیاد به زردی میزند؟ آیا دهان و بینیتان خشک است و زبانتان خشک و زبر و گاهی تلخ میشود؟ اینها همگی مواردی هستند که نشان میدهد شما طبعی گرم و خشک دارید و به طبع آن باید در رژیم غذایی خود نکاتی را رعایت کنید.
همچنین اگر شما فردی هستید که همیشه احساس سردی میکنید و یا در حالت شدیدتر آن، دچار دلپیچه و امثال این میشوید ممکن است فردی با طبع سرد باشید.
دکتر مهندس مقالهای تحت عنوان خوراکیهای گرم برای افراد سرد مزاج | رفع سردی بدن را ارائه کرده است که با مطالعهی آن میتوانید دانشتان را نسبت به خودتان بیشتر و دقیقتر کنید.
عوارض و خطرات مصرف بیش از حد غذاهای سرد
غذاهایی که طبع سرد دارند باعث کاهش سرعت جریان خون در بدن می شوند؛ به این ترتیب گرمای بدن کاهش یافته و سموم از بدن پاک میشوند. اما غذاهای با طبع سرد ممکن است مضراتی نیز داشته باشند؛ به عبارتی اگر شما مزاج سردی داشته باشید و یا درفصل سرما از غذاهایی با طبع سرد استفاده کنید، ممکن است مشکلاتی در بدنتان به وجود بیاید.
مصرف زیاد غذاهای سرد موجب گرفتگی عضله، نفخ شکم، اسهال، ورم مفصل، تکرّر ادرار، ترشح زیاد بزاق، دل درد، روماتیسم، اضطراب، خستگی و درد ماهیچه میشود.
افراد با طبع سرد با مصرف بیش از اندازه مواد غذایی سرد مانند ماهی دچار سستی مفاصل، کندی حرکت، خواب آلودگی یا کم حوصلگی و ضعف بدن میشوند.
خوراکی های گرم برای افراد سرد مزاج
رفع سردی بدن با هل سبز
هل سبز دارای خواص بینظیری است که برای بدن بسیار مفید هستند.
هل دارای طبیعت گرم و خشک است و در صورتی که با مواد غذایی سرد ترکیب شود، سردی آنها را خنثی و به سلامت بدن کمک میکند.
از دیگر خواص آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارای طعم بی نظیر و مناسب برای استفاده در انواع غذاها
- دارای خواص دارویی
- تقویت کننده قلب و معده
- دارای خاصیت آرامبخشی
- کمک به کاهش رطوبت بدن
- افزایش اشتها در افرادی که دچار مشکل کماشتهایی هستند
-
زنیان
این گیاه دارای طبیعت گرم است و در طب سنتی به وفور برای درمان انواع بیماریها استفاده میشود. از زنیان در ماست، دوغ، انواع آش و دیگر غذاهای با طبع سرد استفاده کنید.
از خواص درمانی آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی می باشد
- ضد تب
- ضد نفخ
- ادرار آور
- ضد میکروب
- بسیار موثر در پایین آوردن فشار خون
- تاثیر بر لاغری
- درمان سرفه
- کمک به درمان روماتیسم
- بهبود بیماری های معده
-
زنجبیل برای سرد مزاجی
زنجبیل طبیعتی گرم و خشک دارد. افراد سرد مزاجی که به زنجبیل حساسیت ندارند، میتوانند روزانه یک چهارم قاشق غذاخوری از زنجبیل استفاده کنند.
از خواص درمانی این ماده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به تقویت حافظه
- از بین بردن رطوبت بدن
- کمک به کاهش وزن
-
از بین بردن سردی شدید با زیره سیاه
زیره سیاه یک خوراکی با طبع گرم و خشک است. از روغن زیره می توانید برای کاهش دل درد کودکان و نوزادان به صورت خوراکی و مالشی استفاده کنید. همچنین می توانید از زیره سیاه برای ازبین بردن سردی ماست، برنج و دیگر غذاهای با طبع سرد استفاده کنید. از دیگر خواص زیره سیاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نقش مؤثر در کاهش وزن
- بالا بردن سوخت و ساز بدن
- افزایش چربی سوزی
- کم کردن اشتها توسط تاثیر بر هورمونها
-
قهوه هسته خرما
این قهوه به دلیل آنکه از پودر هسته خرما، دارچین و پودر خرما تشکیل شده است دارای طبیعتی گرم است. همچنین یکی از دمنوشهای خوش طعم و موثر در کاهش قند خون و عوارض دیابت است.
درمان سریع سردی بدن با زعفران
از زعفران به طور گسترده برای درمان مشکلات پوستی و بهبود حافظه استفاده میشود. خیلی از افراد نمی دانند که زعفران طبع گرمی دارد. وقتی زعفران همراه با شیر مصرف شود میتواند به مردان کمک کند که بر ناتوانی جنسی غلبه کنند.
طبع بادام زمینی شور
بادام زمینی دارای طبیعتی گرم و تر است. این ماده غذایی خوش طمع در پیشگیری از سرطان بسیار مفید است. همچنین، به راحتی میتواند پروتئینهای مورد نیاز بدن را تآمین کند و در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و عروقی مفید باشد.
-
لپه
لپه یک خوراکی با طبع گرم است که همانند نخود جزو حبوباتی است که فیبر بالایی دارد و به همین دلیل مصرف آن، علاوه بر کاهش کلسترول و کاهش بروز بیماریهای قلبی و عروقی، بر پیشگیری و درمان کم خونی نیز موثر است.
خواص و مزاج عسل در طب سنتی
عسل طبع گرمی دارد و بیش از یک شیرین کننده است. ممکن است از شنیدن این موضوع سورپرایز شوید اما باید بدانید که عسل برای کل بدن گرما فراهم میکند.
عسل برای درمان سرماخوردگی و مشکلات مربوط به گوارش خیلی موثر است.
جگر سیاه | طبع جگر سیاه
از دیدگاه طب سنتی طبع جگر سیاه گرم و تر میباشد. برخی از مهمترین خواص جگر و فواید مصرف آن عبارتند از:
- جگر سياه منبع بسيار غني از انواع ویتامین به ویژه ويتامين آ محسوب میشود که از گروه ويتامينهای محلول در چربی است و مصرف آن در سلامت پوست و بالا رفتن مقاومت بدن در برابر عفونتها نقش به سزايی دارد.
- از فواید مصرف جگر به دلیل میزان بالای ویتامین آ موجود در آن بهبود و تقویت بینایی است. در طب سنتی برای درمان شب کوری چند قطره از آب جگر کباب شده را داخل چشم میچکاندند.
- مصرف متعادل جگر سياه در حفظ سلامتی مخاط دستگاه تنفسی- فوقانی و گوش داخلی بسیار موثر است.
- یکی از مهمترین خواص جگر و موارد مصرف آن کمک به درمان کمخونی و رفع آن، به ویژه برای زنان و دختران نوجوان است. به طور کلی جگر سیاه یا همان کبد، خون نسبتا زیادی تولید میکند؛ بنابراین برای مبتلایان به کمخونی نیز توصیه میشود.
-
کلام آخر
مصرف بیش از اندازه مواد غذایی با طبع سرد هم در افرادی که دارای مزاج سرد هستند و هم در افرادی که دارای طبع گرم هستند، مشکلاتی را به وجود میآورد.
بنابراین با شناخت طبع مواد غذایی و استفاده از آنها در فصلهای مناسب به همراه مواد غذایی مناسب، میتوان از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری کرد و به سلامت بدن کمک نمود
...