اکانت لاگین سبد سرچ

Product

سبد0

دانستنی ها

ترشی هفت بیجار چیست و معنی هفت بیجار

ترشی هفت بیجار چیست و معنی هفت بیجار

لایکloading...

دیتا تاریخ:

چشم نمایش: loading...

ترشی هفت بیجار چیست و معنی هفت بیجار

 هفت بیجار چیست؟

معنی هفت بیجار به گیلانی یعنی هفت مزرعه به عبارتی می توان گفت ترشی ی که از  چندیدن محصول کشاورزی تهیه می شود را هفت بیجار می گویند.

ترشی هفت بیجار پرطرفدارترین نوع ترشی در بین ایرانیان. یکی از راحترین ترشیای ایرانی در عین حال خوشمزه و پر از تنوع ادویه و....

حالا چرا بهش میگن هفت بیجار 

ترشی هفت بیجار با اصالتی ۱۵۰ ساله نزدیک‌های پاییز منزل هر گیلانی پیدا می‌شود هفت بیجار به گیلانی یعنی هفت مزرعه. البته این ترشی به خاطر عطر و طعم بی‌نظیرش که مدیون ادویه مخصوص و جادویی آن است، محبوبیت ویژه‌ای پیدا کرده و دورچین غذاهای بسیاری از ما ایرانی‌ها است.  جالب است بدانید این ترشی به خاطر مواد تشکیل دهنده که شامل هفت میوه، هفت ادویه و هفت سبزی است به هفت بیجار مشهور شده است. اگر اهل انداختن ترشی هستید یا حتی اگر دستی در انداختن ترشی ندارید، بد به دلتان راه ندهید؛ در این دستورالعمل سیر تا پیاز طرز تهیه این ترشی چه درباره سبزی و چه درباره ادویه و تمام نکات تهیه آن ذکر شده است. همراه ما باشید

ترشی هفت بیجار چیست گیلانی کا

مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار 

  • گل کلمدو کیلوگرم
  • گوجه سبز یا همان کوجه قرمز نرسیده یا کال
  • بادمجانیک کیلوگرم
  • هویجیک کیلوگرم
  • خیاریک کیلوگرم
  • سیب زمینی ترشیدو عدد
  • بهدو عدد
  • لوبیا سبزیک کیلوگرم
  • سیرپنج بوته
  • فلفل سبز تند250 گرم
  • فلفل دلمه‌ای (به رنگ دلخواه)یک عدد
  • سبزی ترشی شامل ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و گشنیزنیم کیلوگرم
  • ادویه ترشی هفت بیجار (طرز تهیه در ادامه)
  • سرکه سفیدیک‌ونیم لیتر

مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص ترشی هفت بیجار 

پودر گلپر10 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاهیک قاشق چای‌خوری

جوز هندییک قاشق چای‌خوری

پودر رازیانهیک قاشق چای‌خوری

پودر تخم گشنیزپنج قاشق چای‌خوری

پنج قاشق چای‌خورییک قاشق چای‌خوری

پودر زیره سبزدو قاشق چای‌خوری

سبزی خشک (به نسبت برابر مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک)دو قاشق چای‌خوری

طرز تهيه ادویه ترشی هفت بیجار 

برای تهیه کردن ادویه مخصوص و جادویی این ترشی تمام موارد ذکر شده را داخل مخلوط‌کن ریخته و آسیاب کنید. سپس ادویه‌ها را داخل یک تابه روی حرارت ملایم قرار دهید تا تفت بخورند. ادویه آماده است. از آن در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا در مواقع مصرف استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی هفت بیجار 

مرحله اول

ابتدا گل کلم را به کمک دست تکه تکه کنید. سپس با دقت لازم با آب و نمک بشویید.

مرحله دوم

گوجه سبز ،خیار، بادمجان‌ها، هویج‌ها، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی ترشی، فلفل سبز، لوبیا سبز و به را داخل یک لگن ریخته و بشویید. سپس کنار قرارشان دهید تا حسابی خشک شوند. تمام سبزیجات را به جز فلفل سبز به صورت مکعبی یا حلقه‌ای خرد کنید.

 مرحله سوم

سبزی‌های ترشی را هم بشویید و بعد از این که کاملا خشک شدند، به صورت ساطوری خرد کنید. (خشک شدن مواد ترشی نکته مهمی است که باید رعایت کنید. در غیر اینصورت ترشی خیلی سریع کپک می‌زند.)

مرحله چهارم

تمام مواد را داخل یک پرف بزرگ مخلوط کرده و به مقدار دلخواه ادویه و نمک اضافه کنید. سپس بوته‌های سیر را پوست بگیرید.

مرحله پنجم

یک دبه خشک و تمیز متناسب با مقدار موادتان انتخاب کنید. مواد ترشی را لایه‌لایه داخل دبه ریخته و روی هر لایه سبزی خشک، حبه سیر و فلفل سبز بریزید. لایه لایه این کار را تکرار کنید تا مواد ترشی تمام شوند. روی سطح ترشی چند عدد فلفل سبز و حبه سیر و سبزی خشک بریزید.

مرحله ششم

داخل دبه تا جایی که روی مواد را بگیرد سرکه بریزید. توجه کنید که مقدار سرکه باید به اندازه یک بند انگشت روی مواد قرار یک بگیرد.

مرحله هفتم

در دبه را محکم ببندید و در جای خنک و تاریک به مدت ده روز نگهدارید تا حسابی جا بیفتد. نور آفتاب به همیچ وجه نباید به دبه ترشی بخورد.

نکات طرز تهیه

  • اگر می‌خواهید مواد ترشی کمی نرم به زیر دندان بیاید، آن‌ها را به صورت جداگانه در کمی آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید. این کار کاملا سلیقه‌ای است. اما یادتان نرود در صورت پخت حتما صبر کنید تا خشک شوند.
  • اگر دوست ندارید طعم ترشی خیلی تند باشد به جای یک‌چهارم اندازه سرکه از آب جوشیده شده خنک استفاده کنید.
  • مقدار سرکه و ادویه ترشی کاملا سلیقه‌ای و بسته به ذائقه‌تان است.
  • از سرکه سیب و سرکه قرمز هم می‌توانید به جای سرکه سفید استفاده کنید.
  • ادویه مخصوص این ترشی را به اسم ادویه ترشی هفت بیجار می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید اما چه بهتر که این ادویه را خودتان در خانه تهیه کنید.
  • آب جوشیده شده داغ یا گرم به هیچ عنوان به ترشی اضافه نکنید چون باز هم باعث کپک زدن ترشی می‌شود.
  • مقدار خرد شدن مواد ترشی هم سلیقه‌ای است.
  • باقیمانده ظرف ترشی سر سفره را به هیچ وجه به دبه برنگردانید چون باعث کپک زدن می‌شود.

بخش های مرتبط

...load.....


#ترشی هفت بیجار چیست

# هفت بیجار یعنی چی

# چرا ترشی هفت بیجار طرفدار زیادی دارد

# مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار

# ادویه لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار

#راز خوشمزگی ترشی هفت بیجار

#گیلانی کا

#دانستنی

#اموزش

#خوشمزها

#گیلان

linkedin facebook instagram pinterest reddit twitter

گیلانیکا

هدف ما در گیلانیکا ایجاد یک بازار سراسری است که هر کسی بتواند آزادانه محصولات و خدمات مرتبط با حوزه کشاورزی را صرف نظر از مرزهای جغرافیایی، معرفی و معامله کند. ایجاد بستری آسان، در دسترس و قابل اعتماد برای همکاری فعالین زنجیره تامین محصولات کشاورزی
logo-samandehi

راه های ارتباطی

شماره تماس: 09115033667
شماره تماس: 09222119453
Email: info@gilaneka.ir
آدرس : رودسر-خیابان شهدا-پشت بازار محلی برنج فروشان
سایت فروش محصولات شمال گیلانی کا




کلیه حقوق این سایت متعلق به سایت گیلانیکا می باشد