منوی گیلانی کا
اکانت لاگین سبد سرچ

Product

سبد0

دانستنی ها

طرز تهیه دلار چاشنی گوجه سبز و ماست

طرز تهیه دلار چاشنی گوجه سبز و ماست

لایک.

دیتا تاریخ:

چشم نمایش:.

طرز تهیه دلار چاشنی گوجه سبز و ماست

طرز تهیه دلار چاشنی گوجه سبز و ماست 

درار، دالار یا دلار (نمک سبز) درست شده است از مخلوطی سبزی معطر که معمولا در گیلان وجود دارد

این چاشنی اصیل گیلانی رو میشه با گوجه سبز ترش که ما بهش میگیم آلوچه یا خیار یا پرتقال یا سیب یا ماست و خیار یا با سکنجبین مخلوط و با کاهو و حتی دوغ تست کرد.

قدیما درار راتوی یه ظرف سفالی گرد بزرگ که بهش نمکیار می گفتند درست میکردند ، سبزیها ونمک را توی نمکیار می ریختند و با یه سنگ گرد که بهش مشته سنگ یا سنگ نمک یار می گفتند حسابی همه مواد رو می ساییدند تا خمیری شکل می شد .
ولی حالا همه چیز برقی شده البته که طعم عالی دلار های قدیمی را نداره ولی خالی از لطف هم نیست.. اگه مواد اولیه تازه تازه باشه دلار بدست اومده سبز خیلی خوشرنگه

دلار چاشنی گوجه سبز و ماست گیلانی کا

مواد لازم برای تهیه دلار

گشنیز ۳۵۰ گرم
کوتکوتو یا خلواش ۲۰۰ گرم
بو انجیر ۲۰۰ گرم
چوچاق ۱۰۰ گرم
نعنا ۱۰۰ گرم
نمک یک یا دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلار 

مرحله اول

سبزی‌های دَلار شامل نعنا، چوجاق، بو انجیر، کوتکوتو یا خلواش و گشنیز را پاک کنید. هنگام پاک کردن، به جز نعنا که ساقه ضخیمی دارد، ساقه‌ بقیه سبزیجات را دور نریزید، چون ساقه نازکی دارند.
مرحله دوم

بعد از پاک کردن سبزی‌ها، چند بار آن را بشویید تا کاملا تمیز شود.

مرحله سوم

سبزی را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب آن خارج شده و کاملا خشک شود. همچنین برای خشک کردن سبزی می‌توانید آن را در یک پارچه تمیز بگذارید تا رطوبتش گرفته شود.

مرحله چهارم

سبزی‌های دلال را با استفاده از سبزی خردکن یا غذاساز طوری خرد کنید که ساقه و برگ آن مشخص نباشد و کاملا ریز شود. برای خرد کردن سبزی می‌توانید از چرخ گوشت یا آسیاب برقی هم استفاده کنید.

مرحله پنجم

هنگام آسیاب کردن سبزی‌ها، کم کم به آن نمک اضافه کنید. به یاد داشته باشید که اگر نمک را دیر اضافه کنید، رنگ دلال سبز تیره خواهد شد. نمک سبب ماندگاری بیشتر و حفظ رنگ سبز دلال می‌شود.

مرحله ششم

سبزی دلال را می‌توانید در فریزر نگهداری کرده و هر بار، هنگام مصرف آن را از فریزر خارج کنید


نکات

از میان سبزی‌هایی که در بالا اشاره شد، گشنیز، جعفری، سیر تازه و نعنا در همه شهرها موجود است؛ اما سبزی‌های محلی مانند کوتکوتو، بو انجیر و چوقاق به راحتی و در همه شهرها در دسترس نیستند. بنابراین برای تهیه دلال خانگی، در صورت عدم دسترسی به سبزی‌های محلی می‌توانید فقط از گشنیز و نعناع استفاده کنید.

اضافه کردن نمک از کپک زدن سبزی دلال جلوگیری کرده و به نگهداری بیشتر آن در یخچال کمک می‌کند.

اگر می‌خواهید دلال ماست درست کنید، می‌توانید سیر تازه به مقدار دلخواه به آن اضافه کنید. سیر تازه را به همراه سبزی‌ها چرخ کنید تا طعم خوبی بگیرد. به یاد داشته باشید که اگر به سبزی دلال سیر اضافه کنید، نمی‌توانید آن را به همراه میوه‌های ترش میل کنید.


بخش های مرتبط

....

#طرز تهیه دلار

# طرز تهیه دلال

#مواد لازم برای تهیه دلار

# سبزی معطر شمال

#سبزی معطر دلار

# دلال یا دلار چیست

#گیلانی کا

#دانستنی

#اموزش

#خوشمزه

#اشپزی

#گیلانی

#گیلان

linkedin facebook instagram pinterest reddit twitter

گیلانیکا

هدف ما در گیلانیکا ایجاد یک بازار سراسری است که هر کسی بتواند آزادانه محصولات و خدمات مرتبط با حوزه کشاورزی را صرف نظر از مرزهای جغرافیایی، معرفی و معامله کند. ایجاد بستری آسان، در دسترس و قابل اعتماد برای همکاری فعالین زنجیره تامین محصولات کشاورزی
سایت فروش محصولات شمال گیلانی کا logo-samandehi

راه های ارتباطی

شماره تماس: 09115033667
Email: info@gilaneka.ir
Email: gilanekala@gmail.com
آدرس : رودسر-خیابان شهدا-پشت بازار محلی برنج فروشان
آدرس باغ گل:رودسر قاسم آباد علیا کوچه شالیزار منزل رمضانعلی رمضانی

codegilaneka



کلیه حقوق این سایت متعلق به سایت گیلانیکا می باشد