دانستنی ها
خوشمزه ترین ماهی گیلانی کا
.
تاریخ:
نمایش:.
خوشمزه ترین ماهی گیلانی کا
ماهی شمال عبارتی است که بین مردم مرسوم و به ماهی های گرفته شده از دریای خزر گفته می شود. فصل صد ماهی دردریای خزر پاییز است. در پاییز جفت گیری و تخم ریزی ماهی ها پایان یافته است و صید آنان مجاز است. اگر طرفدار ماهی دریا و از نوع شمالی هستید با در این مقاله همراه باشید تا به معرفی انواع ماهی شمال همرا هبا عکس و تصویر بپردازیم.
ماهی آزاد گیلانی کا
یکی از بهترین و معروف ترین ماهی های شمال است. مرغوب ترین و عالی ترین ماهی جهان است. ماهی آزاد دوکی شکل و کشیده است؛ فلس ریز با پوشش نقره ای روشن دارد و خال سیاه روی آن دیده می شود. رنگ گوشت آن سفید یا نارنجی است. فیله ماهی آزاد را معمولاً دودی می کنند و یا ورقه های نازک آن را با نان سفید و کره به صورت اردور مصرف می کنند .
ماهی سفید گیلانی کا
ماهی سفید به عنوان یکی از انواع ماهی های شما بسیار خواهان دارد و شکل آن بسیار شاخص و دوکی شکل است و نام خارجی این ماهی سومون یا سامن و گاهی سالمون تلفظ می شود. این ماهی فلس نقره ای روشن و سربی تیره با دم دو فاقی دارد.
گوشت آن سفید و لطیف است؛ جنس نر ماهی سفید کشیده تر است و روی سر آن خال های درشت و سفید دارد و گوشت آن هم بیشتر است. ماهی سفید دو نوع دریایی و پرورشی دارد که نوع دریایی آن مرغوب تر است . ماهی سفید را می توان سرخ یا روی آتش کباب کرد. بخار پز هم گزینه مناسبی است. ماهی سفید را دودی هم می کنند
اردک ماهی گیلانی کا
اردک ماهی از انواع ماهی های خوشمزه و خاص شمال است. اردک ماهی در مازندران سوپ نامیده می شود. این ماهی از رودخانه به دریا می آید. فلس این ماهی ریز است و رنگ خاکستری زیتونی دارد و زیر شکم آن هم مایل به زرد است. اردک ماهی پوزه کشیده، دهانی بزرگ و دندان هایی قوی دارد. اردک ماهی را می توان سرخ کرد یا روی آتش کباب کرد و یا به صورت بخار پز نیز مصرف کرد.
ماهی ازون برون گیلانی کا
این نوع از ماهی شمال هم یکی از بهترین و خوشمزه ترین ماهی های این منطقه است. سه نوع ماهی ازون برون دارای خاویار در دریای خزر وجود دارد که به نام های بلوگا استروژن، آسترا استروژن و سورو گا استروژن شناخته می شوند. از میان این سه ماهی سورگااستروژن (به زبان ترکی یعنی ازون برون)، از بقیه انواع آن معروف تر است.
پوست این ماهی کلفت و خشن است و برای مصرف بهتر است کنده شود، همچنین بافت قهوه ای زیر پوست هم باید گرفته شود. گوشت این ماهی سفید و سفت و بدون خاراست. رنگ گوشت آن سفید عاجی مایل به صورتی است. بهتر است این ماهی را کباب کرد.
ماهی سوف گیلانی کا
بعد از ماهی سفید شمال، پرخریدارترین ماهی، ماهی سوف است. این نوع از ماهی شمال کشیده و دوکی شکل است. پوزه باریک و فلس ریز نقره ای دارد و تقریباً بی خار است. ماهی سوف جزء ماهی های مرغوب به شمار می رود و گوشت آن سفید و نرم است.
ماهی کپور گیلانی کا
کپور یکی دیگر از انواع ماهی شمال است که خاص مرداب بوده و از آب های ساحلی دریای خزر و مرداب های کنار آن صید می شوند. ماهی کپور دوکی شکل و پهن است و رنگ آن طلایی مایل به قهوه ای با فلس های درشت است.
ماهی کپور اغلب به علت حرکت در گل و لای کف رودخانه یا مرداب و تغذیه ازگیاهان چنین محیطی بوی گل ولای می دهد. برای از بین بردن بوی ناخوشایند آن کافی است که ماهی را مدتی (نیم ساعت) در مخلوط آب و شش قاشق سرکه قرار داد.
ماهی کفال گیلانی کا
ماهی کفال دوکی شکل با پوزه تیزنقره ای رنگ و فلس درشت است. گوشت آن سفید و سفت است. ماهی کفال را روس ها وارد دریای خزر کرده اند. دودی و شور کردن از راه هایی است که مردم شمال برای نگهداری این ماهی استفاده می کنند. همچنین این ماهی را به صورت سرخ شده یا کباب با نارنج و لیمو مصرف می کنند.
ماهی کولی گیلانی کا
ماهی کولی یکی دیگر از انواع ماهی های شمال ایران است. این ماهی کوچک فلس ریز نقره ای دارد. انواع اصلی آن عبارتند از کاس کولی که گرده آن به رنگ کبود پر طاووسی است. نوع سیاه کولی گرد آن سیاه وفلس سربی تیره رنگ دارد. نوع شاه کولی هم رنگ نقره ای و تنه پهن دارد. ماهی کولی معمولاً به صورت سرخ کرده یا کباب مصرف می شود
ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا در آبهای شمالی و برخی ازرودخانه های داخلی پیدا می شود. قزل آلا نسبتاً کوچک، پوست خال دار دارد که البته نوع خال قرمز آن بسیار مرغوب تر است و نوع رنگین کمان ماهی قزل آلا پرورش داده می شود. قزل آلا را معمولاً سرخ می کنند.